Рецепт Торт «Київський» класичний фото

Торт «Київський» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Горіхи
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Київський торт
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Поспішаю розповісти вам, як приготувати торт"Київський" класичний з покроковими рекомендаціями і фотографіями. Цей тортик вже давно став легендою, а в домашньому варіанті він, напевно, ще смачніше!

Опис приготування:

Приготувати торт"Київський" класичний в домашніх умовах насправді досить просто, проте процес займає чимало часу. Він виходить саме таким, яким повинен бути: з хрусткою горіховою прошарком, насиченим кремом і на тонких коржах. Що стосується прикраси, то тут ви можете дати волю фантазії: додавайте горішки, шоколадну глазур або навіть крихту печива, наприклад.

  • Бісквіт - 1 штука(5 яєць, склянка борошна і 3/4 склянки цукру)
  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Згущене молоко - 4 Ст. Ложки
  • Шоколад - 80 грам
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Сіль - 1 щіпка
торт
1. Бісквіт потрібно спекти заздалегідь, найкраще дати йому постояти ніч. Для його приготування в глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор і щіпку солі.
торт
2. Збийте все в пишну масу.
торт
3. Невеликими порціями додайте просіяне борошно, акуратно перемішуючи лопаткою.
торт
4. Викладіть тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, відправте його в розігріту духовку. Випікайте бісквіт близько 30-40 хвилин, не відкриваючи духовку!
торт
5. Коли корж добре зарум'яниться, перевірте його сірником або зубочисткою на готовність і акуратно дістаньте з духовки. Остудіть трохи в формі, потім перекладіть на решітку і залиште мінімум на 10 годин.
торт
6. Акуратно відокремте білки від жовтків, надішліть білки в глибоку миску з дрібкою солі.
торт
7. Збийте в міцну піну.
торт
8. Додайте подрібнені трохи (але не в борошно) горіхи, обережно перемішайте.
торт
9. Жароміцних форму застеліть пергаментом.
торт
10. Викладіть в неї безе, відправте в духовку.
торт
11. Запікайте при самій мінімальній температурі мінімум годин 6.
торт
12. Коли безе і бісквіт будуть готові, можна приступати до приготування крему. У глибоку миску надішліть жовтки і додайте згущене молоко. Збийте до однорідності.
торт
13. Додайте трохи води, поставте на вогонь. Постійно помішуючи, Уваров трохи до загустіння.
торт
14. Зніміть з вогню, додайте подрібнений часточками шоколад. Активно перемішуйте, щоб шоколад розтопився.
торт
15. Розм'якшене вершкове масло збийте.
торт
16. За ложці додавайте шоколадний крем, продовжуючи збивати.
торт
17. Добре остиглий бісквіт акуратно розріжте на 3-4 частини. Коржі можна просочити сиропом або змастити джемом, наприклад.
торт
18. Тепер можна збирати торт. Корж рясно змастіть кремом, викладіть безе, знову крем, корж, крем, останній корж. Верх і боки торта промажьте кремом, вирівнявши поверхню шпателем. Залиште тортик просочуватися мінімум на 4 годину, але краще - на ніч.

Схожі рецепти