Торт «Київський» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю розповісти вам, як приготувати торт "київський" класичний з покроковими рекомендаціями і фотографіями. Цей тортик вже давно став легендою, а в домашньому варіанті він, напевно, ще смачніше!
Приготувати торт "київський" класичний в домашніх умовах насправді досить просто, проте процес займає чимало часу. Він виходить саме таким, яким повинен бути: з хрусткою горіховою прошарком, насиченим кремом і на тонких коржах. Що стосується прикраси, то тут ви можете дати волю фантазії: додавайте горішки, шоколадну глазур або навіть крихту печива, наприклад.
- Бісквіт - 1 штука(5 яєць, склянка борошна і 3/4 склянки цукру)
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
- Згущене молоко - 4 Ст. Ложки
- Шоколад - 80 грам
- Вершкове масло - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Бісквіт потрібно спекти заздалегідь, найкраще дати йому постояти ніч. Для його приготування в глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор і щіпку солі.
2. Збийте все в пишну масу.
3. Невеликими порціями додайте просіяне борошно, акуратно перемішуючи лопаткою.
4. Викладіть тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, відправте його в розігріту духовку. Випікайте бісквіт близько 30-40 хвилин, не відкриваючи духовку!
5. Коли корж добре зарум'яниться, перевірте його сірником або зубочисткою на готовність і акуратно дістаньте з духовки. Остудіть трохи в формі, потім перекладіть на решітку і залиште мінімум на 10 годин.
6. Акуратно відокремте білки від жовтків, надішліть білки в глибоку миску з дрібкою солі.
7. Збийте в міцну піну.
8. Додайте подрібнені трохи (але не в борошно) горіхи, обережно перемішайте.
9. Жароміцних форму застеліть пергаментом.
10. Викладіть в неї безе, відправте в духовку.
11. Запікайте при самій мінімальній температурі мінімум годин 6.
12. Коли безе і бісквіт будуть готові, можна приступати до приготування крему. У глибоку миску надішліть жовтки і додайте згущене молоко. Збийте до однорідності.
13. Додайте трохи води, поставте на вогонь. Постійно помішуючи, Уваров трохи до загустіння.
14. Зніміть з вогню, додайте подрібнений часточками шоколад. Активно перемішуйте, щоб шоколад розтопився.
15. Розм'якшене вершкове масло збийте.
16. За ложці додавайте шоколадний крем, продовжуючи збивати.
17. Добре остиглий бісквіт акуратно розріжте на 3-4 частини. Коржі можна просочити сиропом або змастити джемом, наприклад.
18. Тепер можна збирати торт. Корж рясно змастіть кремом, викладіть безе, знову крем, корж, крем, останній корж. Верх і боки торта промажьте кремом, вирівнявши поверхню шпателем. Залиште тортик просочуватися мінімум на 4 годину, але краще - на ніч.