Київський торт
(покроковий рецепт з фото)
Нескладний рецепт знаменитого київського торта.
Спочатку готуємо коржі.
Збиваємо міксером білки до «міцних піків». Збиваючи, поступово всипаємо цукрову пудру. Додаємо подрібнені горіхи, ванілін. Помішуємо від низу до верху ложкою, але робимо це дуже обережно, щоб не порушити легкість.
Прогріваємо духовку до 140 градусів.
Розливаємо готову суміш в дві форми однакового діаметра і випікаємо 2, 5 годину.
Готові коржі ставимо остигати при кімнатній температурі. Потім переміщаємо їх в холодильник, щоб добре просохли.
Тепер займемося кремом.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з ваніліном і цукровою пудрою.
Додаємо згущене молоко і коньяк, ще раз збиваємо.
Поділяємо крем на 3 частини. Одна частина у нас залишиться білою, в іншу додаємо какао, в третю- харчовий барвник для прикраси торта.
Дістаємо коржі з холодильника і збираємо торт. На нижній корж наносимо білий крем, кладемо другий корж, покриваємо його шоколадним кремом. Не забуваємо промазати кремами боки торта! Зверху прикрашаємо кольоровим кремом і відправляємо тортик в холодильник мінімум на 12 годин. Смачного!
- Яйце - 10 штук
- funduk - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Пакетик ваніліну - 2 штуки
- Вершкове масло - 400 грам
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 200 грам (для крему)
- Харчовий барвник - 1 штука
- Какао - 3 Ст. Ложки
Збиваємо міксером білки до «міцних піків». Збиваючи, поступово всипаємо цукрову пудру. Додаємо подрібнені горіхи, ванілін. Помішуємо від низу до верху ложкою, але робимо це дуже обережно, щоб не порушити легкість.
Прогріваємо духовку до 140 градусів.
Розливаємо готову суміш в дві форми однакового діаметра і випікаємо 2, 5 годину.
Готові коржі ставимо остигати при кімнатній температурі. Потім переміщаємо їх в холодильник, щоб добре просохли.
Тепер займемося кремом.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з ваніліном і цукровою пудрою.
Додаємо згущене молоко і коньяк, ще раз збиваємо.
Поділяємо крем на 3 частини. Одна частина у нас залишиться білою, в іншу додаємо какао, в третю- харчовий барвник для прикраси торта.
Дістаємо коржі з холодильника і збираємо торт. На нижній корж наносимо білий крем, кладемо другий корж, покриваємо його шоколадним кремом. Не забуваємо промазати кремами боки торта! Зверху прикрашаємо кольоровим кремом і відправляємо тортик в холодильник мінімум на 12 годин. Смачного!