Борщ справжній
(покроковий рецепт з фото)
У кожної господині в запасі є свій рецепт борщу. Мені мій дістався від бабусі. Вона готувала борщ незвичайним чином. Від того чи борщ має такий смак чи ні - не знаю, але він приголомшливий.
Українська кухня багатогранна і неповторна! Страви української кухні користуються популярністю, завдяки своєму чудовому смаку. Спробуйте приготувати борщ вдома!
- Капуста - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вода - 1 кілограм
- Томатний сік - 1 Склянка
- Сіль, цукор, спеції - За смаком
- Оцет - 1 Чайна ложка
- М'ясо птиці (з ноги) - 400 грам
Будь-яке м'ясо для борщу потрібно спочатку вимити, потім укласти в каструлю і залити водою. Ставимо варитися. Як тільки вода закипить, киньте в каструлю 2 цілі половинки болгарського перцю. Нехай варяться разом.
Моркву і цибулю потрібно очистити і подрібнити.
Капусту білокачанну наріжте тонкою соломкою.
На рослинному маслі обсмажити цибулю. Додайте моркву.
Додайте в зажарку буряк (70%) і томатний сік. Гасіть все разом, помішуючи.
Частину, що залишилася буряк (30%) киньте в киплячий бульйон. Очистіть і наріжте кубиками картоплю. Коли буряк в бульйоні стане світлою, додайте картоплю.
У киплячий бульйон додайте капусту. Варіть 15 хвилин. Додайте сіль, спеції і зажарку.
У самому кінці варіння додайте в борщ чайну ложку столового оцту. Він закріпить колір борщу, а смак зробить яскравіше.
Подавати борщ можна як зі сметаною, так і без неї.
Подавати борщ можна як зі сметаною, так і без неї.