Справжній український борщ
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний борщ в Україні обов'язково готують на основі м'ясного бульйону (свинячого або яловичого). До нього додають буряк і капусту. Розповім, як приготувати справжній український борщ.
У деяких регіонах борщ подають не тільки на обід, його також готують на свята, наприклад, до весілля або Дню народження. Бульйон для борщу можна зробити заздалегідь. До нього можна приготувати часникові пампушки. Борщ прикрашають зеленню (петрушка, кріп, Зелена цибуля), сметаною. Можна зробити насичений червоний борщ або помаранчевий, як вам більше подобається. Страву подають до столу гарячим.
- Вода - 10 склянок
- Свинина - 0, 9 кілограма
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошком - 10 штук
- Морква - 2 штуки(1 штука для бульйону, 1 штука для борщу)
- Цибуля - 2 штуки(1 штука для бульйону, 1 штука для борщу)
- Буряк - 2 штуки
- Капуста - 200 грам
- Картопля - 400 грам
- Корінь петрушки - 40 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком
1. Спершу зваріть бульйон: в каструлю налийте воду, викладіть в неї вимите м'ясо, розрізані навпіл цибулю і моркву. Додайте лавровий лист і горошини перцю. Надішліть каструлю на вогонь, варіть її вміст після закипання від 90 до 120 хвилин, регулярно знімайте піну.
2. Через необхідний час дістаньте м'ясо і остудіть його, потім розділіть на шматочки. Дістаньте овочі, перець і лавровий лист, викиньте їх. Процідіть бульйон через марлю.
3. Очистіть сирий буряк і натріть її на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою. Очистіть цибулю, наріжте його дрібно, моркву натріть на тертці. Очистіть корінь петрушки і натріть його, як і морква, на крупній тертці.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю, обсмажуйте пару хвилин і додайте моркву, корінь петрушки, готуйте ще 5 хвилин, перекладіть вміст в тарілку.
5. Поверніть сковороду на вогонь і влийте трохи масла, викладіть буряк, додайте томатну пасту, оцет, цукор, сіль і влийте 1 склянку бульйону. Тушіте 10 хвилин на середньому вогні.
6. Поверніть бульйон на вогонь, після закипання додайте до нього картопля, м'ясо, варите 15 хвилин. Викладіть цибулю з морквою і тушковані буряки. Нашинкуйтекапусту і викладіть її в каструлю, варите 5 хвилин.
7. Пропустіть часник через прес і додайте в каструлю, за смаком посоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь і настоюйте блюдо 20 хвилин. Подавайте борщ із зеленню і ложкою сметани.