Класичний український борщ
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - це невід'ємна частина української кухні, як гамбургери в Америці, щі в Росії. Немає нічого смачнішого, ніж тарілочка гарячого борщу в обід. Розповім, як приготувати класичний український борщ.
Справжній борщ обов'язково готують на м'ясі, так він виходить більш ситним і смачним. Багато хто робить борщ без м'яса, тільки з овочами. Одні люблять насичений червоний борщ, інші не такий наваристий. Його подають зі сметаною, свіжою зеленню, часником, салом и пампушками.
- Яловичина на кістці - 1, 2 кілограма
- Капуста - 1 штука
- Буряк - 2 штуки
- Морквина - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Томатна паста - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Часник - 6 зубчиків
- Картопля - 4-6 штук
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте гарненько м'ясо, потім обріжте його з кістки, але кістки не викидайте, бульйон буде наваристий якщо використовувати м'ясо та кістки.
2. У велику каструлю викладіть шматочки м'яса.
3. Залийте м'ясо водою, щоб вона покривала весь вміст і надішліть на вогонь, варіть кілька годин.
4. Очистіть моркву, цибулину, буряк і картопля від шкірки. Картопля викладіть в миску з водою, щоб він не почорнів.
5. У чашу блендера викладіть моркву, цибулину, буряк і влийте трохи води, гарненько все подрібніть.
6. Під час варіння м'ясного бульйону не забувайте знімати піну.
7. Додайте в каструлю до бульйону подрібнені овочі, потім томатну пасту, подрібнені зубчики часнику, цукор, сіль, мелений перець і лимонний сік.
8. Наріжте картоплю кубиками і викладіть в каструлю.
9. Вимийте і наріжте капусту тонкою соломкою, потім додайте в борщ, перемішайте і варіть до готовності.
10. Розлийте готовий борщ по тарілках і подавайте його до столу зі столовою ложкою сметани.