Рецепт Класичний український борщ фото

Класичний український борщ
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Борщ - це невід'ємна частина української кухні, як гамбургери в Америці, щі в Росії. Немає нічого смачнішого, ніж тарілочка гарячого борщу в обід. Розповім, як приготувати класичний український борщ.

Опис приготування:

Справжній борщ обов'язково готують на м'ясі, так він виходить більш ситним і смачним. Багато хто робить борщ без м'яса, тільки з овочами. Одні люблять насичений червоний борщ, інші не такий наваристий. Його подають зі сметаною, свіжою зеленню, часником, салом и пампушками.

  • Яловичина на кістці - 1, 2 кілограма
  • Капуста - 1 штука
  • Буряк - 2 штуки
  • Морквина - 4 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Томатна паста - 0, 5 склянки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 6 зубчиків
  • Картопля - 4-6 штук
  • Сіль, перець - За смаком
класичний український борщ - фото крок 1
1. Вимийте гарненько м'ясо, потім обріжте його з кістки, але кістки не викидайте, бульйон буде наваристий якщо використовувати м'ясо та кістки.
класичний український борщ - фото крок 2
2. У велику каструлю викладіть шматочки м'яса.
класичний український борщ - фото крок 3
3. Залийте м'ясо водою, щоб вона покривала весь вміст і надішліть на вогонь, варіть кілька годин.
класичний український борщ - фото крок 4
4. Очистіть моркву, цибулину, буряк і картопля від шкірки. Картопля викладіть в миску з водою, щоб він не почорнів.
класичний український борщ - фото крок 5
5. У чашу блендера викладіть моркву, цибулину, буряк і влийте трохи води, гарненько все подрібніть.
класичний український борщ - фото крок 6
6. Під час варіння м'ясного бульйону не забувайте знімати піну.
класичний український борщ - фото крок 7
7. Додайте в каструлю до бульйону подрібнені овочі, потім томатну пасту, подрібнені зубчики часнику, цукор, сіль, мелений перець і лимонний сік.
класичний український борщ - фото крок 8
8. Наріжте картоплю кубиками і викладіть в каструлю.
класичний український борщ - фото крок 9
9. Вимийте і наріжте капусту тонкою соломкою, потім додайте в борщ, перемішайте і варіть до готовності.
класичний український борщ - фото крок 10
10. Розлийте готовий борщ по тарілках і подавайте його до столу зі столовою ложкою сметани.

Схожі рецепти