Український борщ з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кожен українець знає, як приготувати український борщ з грибами - ароматне, ситне і неймовірно смачне першу страву. Такий борщ варто приготувати кожному, т.К. Він не залишить байдужим нікого!
Головними інгредієнтами українського борщу є буряк і м'ясо, але існує безліч варіантів приготування борщу. Наприклад, в якості додаткових інгредієнтів можна додати квасолю, картопля, петрушку та інші продукти. За бажанням змішайте буряк з оцтом, вона стане менш солодкою і знайде новий смак. Не має значення, які саме гриби ви візьмете (свіжі або сушені), борщ в будь-якому випадку вийде дуже смачним.
- М'ясо на кістці - 300 грам
- Капуста білокачанна - 250 грам
- Гриби свіжі - 200 грам (або 80г сушених)
- Томатна паста - 80 грам
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Паприка - За смаком
- Майоран - За смаком
- Базилік - За смаком
- Запашний перець - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Картопля - 5-6 штук
1. У каструлю об'ємом 4-5 налити літр 2, 5-3 літра води, опустіть в неї м'ясо і поставте на вогонь. Після закипання проваріть м'ясо на повільному вогні протягом приблизно 1 годину. Сушені гриби залийте холодною водою і залиште настоюватися.
2. Тонкими смужками наріжте капусту. Картопля наріжте кубиками, цибуля - дрібними кубиками, морква - соломкою, солодкий перець - смужками. Буряк натріть на дрібній тертці. Зніміть шкірку з помідорів.
3. На розігріту з рослинною олією сковороду додайте моркву і злегка їх обсмажте. Додайте перець і цибулю, злегка обсмажте. Додайте буряк, протушкувати зажарку і додайте нарізані кубиками помідори.
4. Посоліть і накрийте кришкою. Додайте томатну пасту, перемішайте і потримайте на вогні ще протягом 5-7 хвилин. Вийміть м'ясо з бульйону, наріжте на шматочки і знову додайте в бульйон.
5. Додайте нарізану кубиками картоплю, дайте йому покипіти протягом 5 хвилин і додайте гриби. Коли картопля буде готовий, додайте зажарку, перемішайте і дайте борщу закипіти.
6. Додайте капусту і доведіть борщ до смаку: додайте спеції, сіль, перець, лавровий лист і перець за смаком. Додайте нарізану зелень і видавіть часник. Знову дайте борщу закипіти і вимкніть вогонь.
7. Накрийте борщ кришкою, дайте йому настоятися протягом 20-30 хвилин і подавайте. Смачного!