Рецепт Український борщ з грибами фото

Український борщ з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Буряк, М'ясо, Овочі, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Кожен українець знає, як приготувати український борщ з грибами - ароматне, ситне і неймовірно смачне першу страву. Такий борщ варто приготувати кожному, т.К. Він не залишить байдужим нікого!

Головними інгредієнтами українського борщу є буряк і м'ясо, але існує безліч варіантів приготування борщу. Наприклад, в якості додаткових інгредієнтів можна додати квасолю, картопля, петрушку та інші продукти. За бажанням змішайте буряк з оцтом, вона стане менш солодкою і знайде новий смак. Не має значення, які саме гриби ви візьмете (свіжі або сушені), борщ в будь-якому випадку вийде дуже смачним.

  • М'ясо на кістці - 300 грам
  • Капуста білокачанна - 250 грам
  • Гриби свіжі - 200 грам (або 80г сушених)
  • Томатна паста - 80 грам
  • Помідори - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Паприка - За смаком
  • Майоран - За смаком
  • Базилік - За смаком
  • Запашний перець - За смаком
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Картопля - 5-6 штук
український борщ з грибами - фото крок 1
1. У каструлю об'ємом 4-5 налити літр 2, 5-3 літра води, опустіть в неї м'ясо і поставте на вогонь. Після закипання проваріть м'ясо на повільному вогні протягом приблизно 1 годину. Сушені гриби залийте холодною водою і залиште настоюватися.
український борщ з грибами - фото крок 2
2. Тонкими смужками наріжте капусту. Картопля наріжте кубиками, цибуля - дрібними кубиками, морква - соломкою, солодкий перець - смужками. Буряк натріть на дрібній тертці. Зніміть шкірку з помідорів.
український борщ з грибами - фото крок 3
3. На розігріту з рослинною олією сковороду додайте моркву і злегка їх обсмажте. Додайте перець і цибулю, злегка обсмажте. Додайте буряк, протушкувати зажарку і додайте нарізані кубиками помідори.
український борщ з грибами - фото крок 4
4. Посоліть і накрийте кришкою. Додайте томатну пасту, перемішайте і потримайте на вогні ще протягом 5-7 хвилин. Вийміть м'ясо з бульйону, наріжте на шматочки і знову додайте в бульйон.
український борщ з грибами - фото крок 5
5. Додайте нарізану кубиками картоплю, дайте йому покипіти протягом 5 хвилин і додайте гриби. Коли картопля буде готовий, додайте зажарку, перемішайте і дайте борщу закипіти.
український борщ з грибами - фото крок 6
6. Додайте капусту і доведіть борщ до смаку: додайте спеції, сіль, перець, лавровий лист і перець за смаком. Додайте нарізану зелень і видавіть часник. Знову дайте борщу закипіти і вимкніть вогонь.
український борщ з грибами - фото крок 7
7. Накрийте борщ кришкою, дайте йому настоятися протягом 20-30 хвилин і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти