Борщ зелений український
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна українська страва, основним інгредієнтом якого є, багатий корисними речовинами, щавель. Немає нічого простіше! подивіться самі, як приготувати український зелений борщ.
Даний рецепт - варіант пісного борщу без буряка і м'яса. Процес приготування нічим не відрізняється від звичайного варіанту на м'ясному бульйоні. Варять український зелений борщ зі свининою, яловичиною і куркою.
- Вода - 1, 5 L
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Щавель - 2 пучка (можна взяти розморожений)
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і чорний перець - За смаком
- Крем - За смаком
- Кріп - За смаком
1. Підготуйте овочі. Морква з картоплею очистіть від шкірки і помийте. Картопля порубати скибочками середнього розміру, а морква і цибуля - невеликими кубиками. У каструлю налийте олію і обсмажити цибулю з морквою. Потім налийте воду і, після закипання покладіть в бульйон картоплю. Варіть на середньому вогні, знімаючи піну.
2. Поки варяться овочі, необхідно приготувати щавель. Приберіть мляві листя, відріжте жорсткі стебла і помийте зелень. Дрібною соломкою порубати щавель. Відваріть яйця круто.
3. Після того, як картопля зварилася, додайте лавровий лист, посоліть і заправте перцем суп. Потім відправте варитися щавель. Важливо щавель не переварити, готується він швидко, хвилин 5-7. Як тільки листя змінять колір, знімайте з вогню.
4. У самому кінці приготування борщу наріжте в суп заздалегідь відварені круто яйця. Подавайте зелений борщ зі сметаною і зеленню, наприклад, кропом.