Шашлик на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Як ви думаєте, скільки потрібно часу, щоб замаринувати відмінний шашлик? немає, НЕ 10-12 годин, з цим простим рецептом шашлику на швидку руку вам знадобиться всього 2 годину, а м'ясо вийде ніжне.
Що, раніше і я маринована шашлик досить довго, іноді навіть цілі суки, поки один мій знайомий не поділили зі мною цим простим рецептом шашлику на швидку руку. Повірте мені, цей спосіб настільки зручний, а м'ясо з ним виходить таке м'яке і ніжне, що навіть відразу і не віриться, що на його приготування витрачено так мало часу. Тепер я завжди використовую цей чудовий рецепт і з радістю поділюся їм з вами і розповім, як зробити шашлик на швидку руку. Зараз якраз сезон пікніків на природі, так що обов'язково спробуйте приготувати цю смакоту, розчаровані ви точно не будете.
- Свинина - 2 кілограма (тут шийка)
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Кефір - 500 мілілітрів
- Пиво світле - 150 мілілітрів
- Вода мінеральна газована - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
Отже, гарненько промиваємо м'ясо під проточною водою і нарізаємо його на невеликі порційні шматочки.
Одну половину ріпчастої цибулі нарізаємо кільцями.
Решта цибулю трьом на тертці.
Тепер викладаємо кільця цибулі, тертий лук і подрібнений часник в миску, вливаємо кефір, додаємо сіль і спеції за смаком, перемішуємо все.
Приготовленим маринадом заливаємо м'ясо, знову все перемішуємо і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на годину.
Через годину вливаємо в каструлю з м'ясом пиво, перемішуємо весь вміст і залишаємо в спокої на 30 хвилин.
Потім вливаємо сильно газовану воду, ще раз перемішуємо всі і в останній раз відправляємо м'ясо на 30 хвилин маринуватися.
А самі тим часом не забуваємо підготувати вугілля.
Нанизуємо м'ясо на шампури і відправляємо смажитися.
А ось така краса виходить в результаті, від одного виду слинки течуть. Приємного апетиту всім!