Бісквіт на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт - незамінна річ для будь-якої господині, приготувати його можна за пів години, а вже з начинками, - так тут все залежить від вашої фантазії. Легкий, повітряний бісквіт на швидку руку.
На мій погляд, цей простий рецепт бісквіта на швидку руку повинна знати кожна господиня. Для мене це просто знахідка, так як я обожнюю бісквітне тісто і як мінімум раз в тиждень щось таки приготую з нього. Ви можете зробити абсолютно будь-який крем: заварний, сирний, зі збитими вершками, тут вже як вам більше подобається. Я, допустимо, дуже часто роблю зовсім прості рулетики з варенням, виходить неймовірно смачно. І для вас мої господині, я розповім, як приготувати бісквіт на швидку руку так, щоб він вийшов повітряним і легким:
1) Для початку нам необхідно змішати борошно, сіль, розпушувач і цукор і просіяти все кілька разів через сито.
2) Молоко злегка підігріваємо і додаємо в нього 2 жовтка, ванілін і цедру одного лимона. Перемішуємо до однорідної маси.
3) Збиваємо білки з цукром до утворення густого білкового крему.
4) тепер 1/4 частина білкової маси ми перекладаємо до желтковой суміші і акуратно перемішуємо знизу вгору.
5) Далі додаємо до желтковой масі борошно з розпушувачем, цукром і сіллю і ретельно перемішуємо.
6) Додаємо решту білкову масу і знову дуже акуратно, як би підводячи кожен шар, перемішуємо рухами внизу вгору.
7) Перекладаємо наше бісквітне тісто в форму і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин.
8) Коли наш бісквіт готовий, ми акуратно розрізаємо його на коржі і промазуємо кремом на свій розсуд.
Насолоджуємося смачним бісквітом, приготованим своїми руками за лічені хвилини.
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 130 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 90 мілілітрів
- Масло рослинне - 65 мілілітрів
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
1) Для початку нам необхідно змішати борошно, сіль, розпушувач і цукор і просіяти все кілька разів через сито.
2) Молоко злегка підігріваємо і додаємо в нього 2 жовтка, ванілін і цедру одного лимона. Перемішуємо до однорідної маси.
3) Збиваємо білки з цукром до утворення густого білкового крему.
4) тепер 1/4 частина білкової маси ми перекладаємо до желтковой суміші і акуратно перемішуємо знизу вгору.
5) Далі додаємо до желтковой масі борошно з розпушувачем, цукром і сіллю і ретельно перемішуємо.
6) Додаємо решту білкову масу і знову дуже акуратно, як би підводячи кожен шар, перемішуємо рухами внизу вгору.
7) Перекладаємо наше бісквітне тісто в форму і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин.
8) Коли наш бісквіт готовий, ми акуратно розрізаємо його на коржі і промазуємо кремом на свій розсуд.
Насолоджуємося смачним бісквітом, приготованим своїми руками за лічені хвилини.