Бісквіт на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт - незамінна річ для будь-якої господині, приготувати його можна за пів години, а вже з начинками, - так тут все залежить від вашої фантазії. Легкий, повітряний бісквіт на швидку руку.
Опис приготування:
На мій погляд, цей простий рецепт бісквіта на швидку руку повинна знати кожна господиня. Для мене це просто знахідка, так як я обожнюю бісквітне тісто і як мінімум раз в тиждень щось таки приготую з нього. Ви можете зробити абсолютно будь-який крем: заварний, сирний, зі збитими вершками, тут вже як вам більше подобається. Я, допустимо, дуже часто роблю зовсім прості рулетики з варенням, виходить неймовірно смачно. І для вас мої господині, я розповім, як приготувати бісквіт на швидку руку так, щоб він вийшов повітряним і легким:
1) Для початку нам необхідно змішати борошно, сіль, розпушувач і цукор і просіяти все кілька разів через сито.
2) Молоко злегка підігріваємо і додаємо в нього 2 жовтка, ванілін і цедру одного лимона. Перемішуємо до однорідної маси.
3) Збиваємо білки з цукром до утворення густого білкового крему.
4) тепер 1/4 частина білкової маси ми перекладаємо до желтковой суміші і акуратно перемішуємо знизу вгору.
5) Далі додаємо до желтковой масі борошно з розпушувачем, цукром і сіллю і ретельно перемішуємо.
6) Додаємо решту білкову масу і знову дуже акуратно, як би підводячи кожен шар, перемішуємо рухами внизу вгору.
7) Перекладаємо наше бісквітне тісто в форму і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин.
8) Коли наш бісквіт готовий, ми акуратно розрізаємо його на коржі і промазуємо кремом на свій розсуд.
Насолоджуємося смачним бісквітом, приготованим своїми руками за лічені хвилини.
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 130 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 90 мілілітрів
- Масло рослинне - 65 мілілітрів
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
1) Для початку нам необхідно змішати борошно, сіль, розпушувач і цукор і просіяти все кілька разів через сито.
2) Молоко злегка підігріваємо і додаємо в нього 2 жовтка, ванілін і цедру одного лимона. Перемішуємо до однорідної маси.
3) Збиваємо білки з цукром до утворення густого білкового крему.
4) тепер 1/4 частина білкової маси ми перекладаємо до желтковой суміші і акуратно перемішуємо знизу вгору.
5) Далі додаємо до желтковой масі борошно з розпушувачем, цукром і сіллю і ретельно перемішуємо.
6) Додаємо решту білкову масу і знову дуже акуратно, як би підводячи кожен шар, перемішуємо рухами внизу вгору.
7) Перекладаємо наше бісквітне тісто в форму і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-25 хвилин.
8) Коли наш бісквіт готовий, ми акуратно розрізаємо його на коржі і промазуємо кремом на свій розсуд.
Насолоджуємося смачним бісквітом, приготованим своїми руками за лічені хвилини.