Шашлик на коньяку
(покроковий рецепт з фото)
Правильний шашлик завжди готують з додаванням цибулі і алкоголю в маринад. Я поділюся рецептом, як приготувати шашлик на коньяку. М'ясо виходить дуже-дуже соковитим, ароматним і смачним!
Вугілля для шашлику готові, коли вони вкрилися білим нальотом. Поливати м'ясо в процесі приготування нічим не потрібно, просто стежте, щоб не розгорівся вогонь. Не бійтеся давати такий шашлик дітям, весь алкоголь випарується при приготуванні, залишиться лише приголомшливий аромат.
- Свинячий ошийок - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 4 штуки
- Перець чорний горошок - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія (рослинне) - 5 Ст. Ложок
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. М'ясо помийте, протріть паперовими рушниками. Наріжте великими шматочками.
2. Цибуля наріжте півкільцями. Посипте його сіллю і пам'ятайте руками, щоб він пустив сік.
3. Надішліть цибулю до м'яса, додайте спеції.
4. Додайте в маринад соєвий соус, масло і коньяк. Добре перемішайте все, щоб кожен шматок м'яса просочився спеціями і маринадом. Затягніть плівкою і залиште маринуватися на годину.
5. Нанизуйте на шампури м'ясо і викладайте на мангал. Намагайтеся часто перевертати шашлик. Смажте 12-15 хвилин.
6. Подавайте шашлик зі свіжими овочами та зеленню.