Журавлина на коньяку
(покроковий рецепт з фото)
Домашні напої завжди заслуговували на увагу. Даний рецепт підкаже, як приготувати журавлину на коньяку. Прекрасний напій з багатим смаком і кольором, який обов'язково сподобається всім вашим гостям
Для приготування напою краще використовувати свіжі ягоди, але і заморожені теж згодяться. Кисло-солодкі ягоди журавлини відмінно відтіняють коньячні нотки. Тим, хто любить м'який смак, цей напій точно припаде до душі. Замість покупних настоянок можна приготувати такий напій, який порадує вас своєю вартістю і натуральністю, в порівнянні з покупними.
- Журавлина - 1 кілограм
- Коньяк - 0, 5 L
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 2 склянки
1. У каструлю наливаємо воду, кладемо цукор. Перемішуємо масу і залишаємо на хвилин 20. Цукор повинен повністю розчинитися.
2. Ягоди журавлини моєму, перекидаємо на друшляк, щоб пішла зайва вода. Перекладаємо їх в миску і розминаємо ложкою або давілкой для картоплі в кашку, після того, як ягоди випустили сік, перекладаємо їх в воду з цукром.
3. Ретельно перемішуємо воду з журавлиною, наливаємо коньяк і знову перемішуємо, потім переливаємо в скляну банку, закриваємо кришкою і прибираємо в темне місце на 3-4 дня. Температура повинна становити близько 20 градусів.
4. Після минулого часу проціджуємо настоянку через кілька шарів марлі. Потім переливаємо її в пляшку і ставимо в холодильник на кілька годин. Тепер настоянка готова, можна пригощатися.