Курка в коньяку
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо тільки для дорослих. Дуже смачна і ніжна курка в коньяку відмінно підійде для свята або романтичної вечері. Додайте меленого імбиру і насолоджуйтеся прекрасним ароматом курки в коньяку.
Курка в коньяку добре поєднується з картоплею. Підійде як пюре, так і картопля-фрі. Подавайте її, прикрасивши зеленню або з салатом зі свіжих овочів. Смак у курки дуже незвичайний. Важко з чимось порівняти. Приготуйте і спробуйте. Довгий приготування курки, а саме маринування, варта того. Курка в коньяку приємно здивує вашого близької людини і ваших гостей. Смачного!
- Куряче філе - 1, 5-2 кілограма
- Коньяк - 150-200 мілілітрів
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука (невелика цибулина)
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
Приготуйте куряче філе. Помийте і викладіть в глибоку чашку.
В окремій чашці змішайте коньяк, мелений імбир, соєвий соус, коричневий цукор, часниковий порошок і дрібно рубаний лук.
Залийте куряче філе отриманим соусом і поставте в холодильник мінімум на 4 годину, краще на ніч.
Після того, як курка в коньяку замаринувалася, випікайте її в розігрітій на 200 градусів духовці 1, 5 годину. До повної готовності курки.