Рецепт Горіховий кекс на коньяку фото

Горіховий кекс на коньяку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Горіхи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Десерти , Кекси
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування горіхового кексу на коньяку. У процесі приготування цієї страви десерт виходить ароматний, ніжний і дуже смачний.

Опис приготування:

Незважаючи на те, що в приготуванні десерту використовують коньяк, його сміливо можна давати дітям. Так як в процесі приготування кексу весь алкоголь повністю випаровується.

  • Вершкового масла - 130 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Коньяку - 2 Ст. Ложки
  • Яєць - 3 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Горіхи - 0, 5 склянки
  • Розпушувач - За смаком
горіховий кекс на коньяку - фото крок 1
1. У мисці змішуємо масло і цукор (масло попередньо треба нагріти при кімнатній температурі). Тепер все ретельно перемішуємо. Додаємо трохи коньяку і знову все перемішуємо.
горіховий кекс на коньяку - фото крок 2
2. Потім розбиваємо сюди яйця і до однорідної маси знову все гарненько перемішуємо.
горіховий кекс на коньяку - фото крок 3
3. Тепер змішуємо розпушувач і борошно і додаємо в приготовлену суміш. Вимішуємо гарненько тісто до консистенції густої сметани. Очищаємо горіхи і додаємо в тісто. Замінювати горіхи можна родзинками.
горіховий кекс на коньяку - фото крок 4
4. У роз'ємну форму виливаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо хвилин сорок-сорок п'ять, температура сто вісімдесят градусів. Змащувати форму маслом не обов'язково.
горіховий кекс на коньяку - фото крок 5
5. Потім кекс виймаємо, даємо охолонути, і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти