Горіховий кекс на коньяку
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування горіхового кексу на коньяку. У процесі приготування цієї страви десерт виходить ароматний, ніжний і дуже смачний.
Незважаючи на те, що в приготуванні десерту використовують коньяк, його сміливо можна давати дітям. Так як в процесі приготування кексу весь алкоголь повністю випаровується.
- Вершкового масла - 130 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Коньяку - 2 Ст. Ложки
- Яєць - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Розпушувач - За смаком
1. У мисці змішуємо масло і цукор (масло попередньо треба нагріти при кімнатній температурі). Тепер все ретельно перемішуємо. Додаємо трохи коньяку і знову все перемішуємо.
2. Потім розбиваємо сюди яйця і до однорідної маси знову все гарненько перемішуємо.
3. Тепер змішуємо розпушувач і борошно і додаємо в приготовлену суміш. Вимішуємо гарненько тісто до консистенції густої сметани. Очищаємо горіхи і додаємо в тісто. Замінювати горіхи можна родзинками.
4. У роз'ємну форму виливаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо хвилин сорок-сорок п'ять, температура сто вісімдесят градусів. Змащувати форму маслом не обов'язково.
5. Потім кекс виймаємо, даємо охолонути, і подаємо до столу. Смачного!