Рецепт Груші в коньяку фото

Груші в коньяку
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування груш в коньяку повинен сподобатися любителям оригінальних «п'яних» десертів. Дітям і вагітним жінкам протипоказано!

Опис приготування:

Неодмінна уязик - груші повинні бути стиглими, м'якими і соковитими, тому що жорсткі недозрілі фрукти просто не вберуть в себе коньячно-медовий сироп і залишаться твердими. Ну і алкоголь, зрозуміло, потрібно використовувати якісний Тільки цьому випадку вам буде забезпечено максимальне задоволення від цього десерту! Отже, розповідаю, як приготувати груші в коньяку.

  • Груші - 4 штуки
  • Коньяк - 100 мілілітрів
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Шоколад - 100 грам
груші в коньяку - фото крок 1
Груші вимити, обсушити і очистити від шкірки.
груші в коньяку - фото крок 2
Коньяк налити в невелику каструлю, нагріти до температури 80С.
Покласти в коньяк мед і розмішати до повного розчинення.
Опустити в сироп груші, закрити посуд кришкою і залишити до повного охолодження.
груші в коньяку - фото крок 3
Розтопити на водяній бані шоколад.
груші в коньяку - фото крок 4
Вийняти груші на плоску тарілку і красиво розкласти. Полити коньячним сиропом.
груші в коньяку - фото крок 5
Полити гарячим шоколадом, за бажанням сервірувати кульками морозива, листочками свіжої м'яти і подати на стіл.

Схожі рецепти