Груші в коньяку
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування груш в коньяку повинен сподобатися любителям оригінальних «п'яних» десертів. Дітям і вагітним жінкам протипоказано!
Неодмінна уязик - груші повинні бути стиглими, м'якими і соковитими, тому що жорсткі недозрілі фрукти просто не вберуть в себе коньячно-медовий сироп і залишаться твердими. Ну і алкоголь, зрозуміло, потрібно використовувати якісний Тільки цьому випадку вам буде забезпечено максимальне задоволення від цього десерту! Отже, розповідаю, як приготувати груші в коньяку.
- Груші - 4 штуки
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Шоколад - 100 грам
Груші вимити, обсушити і очистити від шкірки.
Коньяк налити в невелику каструлю, нагріти до температури 80С.
Покласти в коньяк мед і розмішати до повного розчинення.
Опустити в сироп груші, закрити посуд кришкою і залишити до повного охолодження.
Покласти в коньяк мед і розмішати до повного розчинення.
Опустити в сироп груші, закрити посуд кришкою і залишити до повного охолодження.
Розтопити на водяній бані шоколад.
Вийняти груші на плоску тарілку і красиво розкласти. Полити коньячним сиропом.
Полити гарячим шоколадом, за бажанням сервірувати кульками морозива, листочками свіжої м'яти і подати на стіл.