Рецепт Печінка яловичини в коньяку фото

Печінка яловичини в коньяку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Дуже багато, готуючи печінку, отримують тверду"підметки" … Приготування печінки має свою особливість. Я пропоную вам рецепт, який допоможе уникнути цього неприємного моменту…

Опис приготування:

При смаженні печінки особливу увагу варто приділити часу підсмажування. Якщо ви перетримаєте її на вогні, вона вийде жорсткої. Нормальний стан продукту в цьому рецепті - це тонка скоринка (завдяки борошні) і соковита, м'яка сердцевінку. Показую, як приготувати печінку яловичини в коньяку.

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Коньяк - 40 мілілітрів
  • Спагеті - 200 грам
  • Соус для м'яса - 50 мілілітрів (або птиці)
печінка яловичини в коньяку - фото крок 1
З печінки видаляємо все плівочки, прожилки, судини. Ріжемо печінку соломкою.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 2
Розігріваємо сковороду, затоках рослинне масло і кладемо шматочок вершкового масла. Обвалюють шматочки печінки в підсоленій борошні.
Сковороду заповнюємо рівним шаром швидко, з метою рівномірного прожарювання всієї печінки, з 1-1, 5 хвилини на сильному вогні.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 3
Перевернув печень на другую сторону, продовжуємо її смажити ще 1-2 хвилини до прожарювання з легкої сирцю. Не пропустіть момент! Повинна бути саме легка сирінка. Це важливо. Після чого прибираємо печінку зі сковороди в очікуванні подальших дій з нею.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 4
Відварюємо спагетті для гарніру в підсоленій воді. Я спагетті не ламається, варю цілими палицями, з метою створення гнізда на тарілці. Відварюю до стану еластичності, НЕ разварівая… Це теж важливо.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 5
Викладаю спагетті на сильно розігріту сковороду.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 6
Додаю соус при постійному помішуванні маси (близько 1, 5 хвилин).
печінка яловичини в коньяку - фото крок 7
Після цього викладаю в широкі тарілки гніздом, в яке покладу готову печінку.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 8
Розігріваю сковороду і викладаю на неї всю печінку.
Як тільки печінка почне"постреливать" , вливаю коньяк і вимикаю газ. Спирт випарується за кілька секунд, залишивши в печінці приємний аромат напою.
печінка яловичини в коньяку - фото крок 9
Викладаємо печінку в центр гнізда спагетті.
Смачного!

Схожі рецепти