Печінка яловичини в коньяку
(покроковий рецепт з фото)
Дуже багато, готуючи печінку, отримують тверду "підметки" … Приготування печінки має свою особливість. Я пропоную вам рецепт, який допоможе уникнути цього неприємного моменту…
При смаженні печінки особливу увагу варто приділити часу підсмажування. Якщо ви перетримаєте її на вогні, вона вийде жорсткої. Нормальний стан продукту в цьому рецепті - це тонка скоринка (завдяки борошні) і соковита, м'яка сердцевінку. Показую, як приготувати печінку яловичини в коньяку.
- Печінка яловича - 500 грам
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
- Коньяк - 40 мілілітрів
- Спагеті - 200 грам
- Соус для м'яса - 50 мілілітрів (або птиці)

З печінки видаляємо все плівочки, прожилки, судини. Ріжемо печінку соломкою.

Розігріваємо сковороду, затоках рослинне масло і кладемо шматочок вершкового масла. Обвалюють шматочки печінки в підсоленій борошні.
Сковороду заповнюємо рівним шаром швидко, з метою рівномірного прожарювання всієї печінки, з 1-1, 5 хвилини на сильному вогні.
Сковороду заповнюємо рівним шаром швидко, з метою рівномірного прожарювання всієї печінки, з 1-1, 5 хвилини на сильному вогні.

Перевернув печень на другую сторону, продовжуємо її смажити ще 1-2 хвилини до прожарювання з легкої сирцю. Не пропустіть момент! Повинна бути саме легка сирінка. Це важливо. Після чого прибираємо печінку зі сковороди в очікуванні подальших дій з нею.

Відварюємо спагетті для гарніру в підсоленій воді. Я спагетті не ламається, варю цілими палицями, з метою створення гнізда на тарілці. Відварюю до стану еластичності, НЕ разварівая… Це теж важливо.

Викладаю спагетті на сильно розігріту сковороду.

Додаю соус при постійному помішуванні маси (близько 1, 5 хвилин).

Після цього викладаю в широкі тарілки гніздом, в яке покладу готову печінку.

Розігріваю сковороду і викладаю на неї всю печінку.
Як тільки печінка почне "постреливать", вливаю коньяк і вимикаю газ. Спирт випарується за кілька секунд, залишивши в печінці приємний аромат напою.
Як тільки печінка почне "постреливать", вливаю коньяк і вимикаю газ. Спирт випарується за кілька секунд, залишивши в печінці приємний аромат напою.

Викладаємо печінку в центр гнізда спагетті.
Смачного!
Смачного!