В'ялений балик з яловичини на коньяку
(покроковий рецепт з фото)
В'ялене м'ясо за цим рецептом готується просто. У ньому використовуються звичайні інгредієнти для маринування. Це смачна м'ясна закуска, яку варто спробувати.
Особливість даного рецепта - це обов'язкове застосування нитритной солі. Я в'ялив м'ясо місяць, але думаю, що три тижні сиров'ялені теж буде цілком достатньо.
- Говяжа вирізка - 1, 5 кілограма
- Нітритна сіль - 15 грам
- Сіль повареная - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Суміш перець - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Часник - 5 зубчиків
Інгредієнти балику.
Змішуємо всі сипучі інгредієнти (цукор, сіль, нітритну сіль, koriandr, суміш перців) з коньяком і соусом. Часник поки не застосовуємо.
Суміш добре втираємо руками в шматки м'яса після 15 хвилинного її набрякання. Ми залишаємо в холодильнику на три дні для Просолов і маринування.
Видаляємо зайву вологу рушником з вирізки.
Обертаємо м'ясо спочатку марлею, а потім папером. Перетягуємо шпагатом щільно. На три тижні забираю в холодильник.
Ось такий прекрасний результат на зрізі.
Гарний колір надала нітритний сіль. Вона ж охороняє від можливого бутулізма і сальмонельозу.
Дуже смачно!