Рецепт В'ялений балик з яловичини на коньяку фото

В'ялений балик з яловичини на коньяку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
Фуршет
Солоне , Риба
Кількість порцій: 5
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

В'ялене м'ясо за цим рецептом готується просто. У ньому використовуються звичайні інгредієнти для маринування. Це смачна м'ясна закуска, яку варто спробувати.

Опис приготування:

Особливість даного рецепта - це обов'язкове застосування нитритной солі. Я в'ялив м'ясо місяць, але думаю, що три тижні сиров'ялені теж буде цілком достатньо.

  • Говяжа вирізка - 1, 5 кілограма
  • Нітритна сіль - 15 грам
  • Сіль повареная - 3 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1 Ст. Ложка
  • Суміш перець - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 5 зубчиків
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 1
Інгредієнти балику.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 2
Змішуємо всі сипучі інгредієнти (цукор, сіль, нітритну сіль, koriandr, суміш перців) з коньяком і соусом. Часник поки не застосовуємо.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 3
Суміш добре втираємо руками в шматки м'яса після 15 хвилинного її набрякання. Ми залишаємо в холодильнику на три дні для Просолов і маринування.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 4
Видаляємо зайву вологу рушником з вирізки.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 5
Обертаємо м'ясо спочатку марлею, а потім папером. Перетягуємо шпагатом щільно. На три тижні забираю в холодильник.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 6
Ось такий прекрасний результат на зрізі.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 7
Гарний колір надала нітритний сіль. Вона ж охороняє від можливого бутулізма і сальмонельозу.
в'ялений балик з яловичини на коньяку - фото крок 8
Дуже смачно!

Схожі рецепти