Окіст в'ялений
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом у вас вийде дуже смачний окіст. Дуже ніжне м'ясо, якого вистачить вам на довго. Подавайте його в якості закуски як на повсякденний, так і на святковий стіл.
Готувати такий в'ялений окіст потрібно досить довго. Сам не наважувався приготувати його дуже довго, але то, що вийшло в підсумку, покриває всі мої старання.
- Свинина - 1 кілограм
- Лавровий лист - 10 грам
- Гвоздика - 10 грам
- Перець духмяний - 20 грам
Для початку приготуємо розсіл, в якому буде лежати наше м'ясо. Для цього в каструлю наливаємо літр води, додаємо трохи лаврового листа, гвоздику і 3 ст. L. Солі.
Всі інгредієнти добре перемішуємо. Потім кладемо в каструлю з розсолом свинину. Ставимо каструлю з м'ясом в холодильник на 3 дня.
Через 3 дня дістаємо наше мяско, просушують його за допомогою паперових рушником. Кладемо під гніт на 1-2 годину, щоб з нього вийшла вся волога.
Беремо спеції для м'яса: гвоздику і нарізану лавровий лист підійдуть як не можна до речі. Можна також використовувати паприку. Натираємо м'ясо спеціями (їх не шкодуйте).
Щільно загортаємо шматок м'яса в марлю в кілька шарів. Якщо марлі немає, то можна загорнути і в шматок тканини (для цього підійде бавовна). Затягуємо не дуже щільно будь мотузкою, підвішуємо до стелі в добре провітрюваному приміщенні на 2 тижні. Через 2 тижні можна знімати наш згорток і нарізати м'ясо.