В'ялений гусак
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - для самих натхненних кулінарів, готових присвятити процесу приготування кілька днів. Що ж, в'ялений гусак того варто! Як приготувати в'яленого гусака? Читайте рецепт!
В'ялений гусак - прекрасна альтернатива поднадоевшим домашнім заготівлях зі свинини, яловичини і курки. Кажуть. Саме таким способом заготовляли птицю кочові народи - башкири і татари. В'ялений гусак довго не псується, а якщо і пересихає, то практично повністю відновлює свої смакові якості при замочуванні у воді!
В'ялене гусяче м'ясо можна використовувати в якості закуски, воно ідеально вписується в склад будь-якої м'ясної тарілки. Його додають в перші страви, фарш для мантів і пельменів, рагу і спекотне - загалом, всюди, де тільки можна!
Ділюся рецептом в'яленого гусака!
- Гусь - 1 штука
- Сіль - 1, 5-2 склянки
Гуся добре вимити й обсушити. Видалити залишки пір'я. Натерти сіллю зсередини і зовні, укласти на деко або в тазик і прибрати в холод на кілька днів. Періодично поливати соком, що виділяється.
Дістати птицю з холодильника. Розрізати гусака спереду по лінії грудини, щоб забезпечити доступ повітря всередину.
Підвісити за крила - так, щоб туди теж потрапляло повітря. Обернути марлею. І в'ялити в сухому, бажано теплом і неодмінно добре провітрюваному місці (на балконі або в кухні біля кватирки) .
Через два тижні гусак буде готовий. На розрізі він виглядає ось так.
А в нарізці - ось так! :)
Підсушивши ж скибочки в'яленого гусака, ви отримаєте чудову закуску до пива! Смачного! ;)