Дикий гусак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Любителям дичини хочу запропонувати дуже класний рецепт запеченого гусака. Це не тільки ситне і смачне, але і досить святкове блюдо, так що рекомендую взяти на замітку цей варіант.
Цей дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати дикого гусака в духовці з сухофруктами і айвою, справжня знахідка. У процесі запікання птах виходить неймовірно ніжною, просочується ароматами і смаками. А вже якщо додати ще червоного вина, то вийде просто фантастичне блюдо.
- Гусь - 1 штука
- Айва - 4-5 штук
- Сухофрукти - 100 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив)
- Сіль - 1 За смаком
- Кмин - 1 За смаком
- Koriandr - 1 За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сухе червоне вино - 350 мілілітрів
1. Насамперед потрібно ощипать, вимити як слід гусака і вийняти всі нутрощі. Далі обпечуся на вогні (мангалі або плиті) тушку з усіх боків.
2. Ajvu (можна використовувати також яблука) вимийте і видаліть серцевини. Частина наріжте кубиками, частина залиште четвертинками.
3. З'єднайте сіль, koriandr і кмину. Якщо є ступка, то перетріть спеції.
4. У глибокій мисці з'єднайте сухофрукти і нарізану кубиками айву. Перемішайте. Можна додати дрібку спецій з сіллю.
5. Остиглого гусака натріть спеціями з усіх боків і всередині.
6. Помістіть в черевце начинку.
7. Викладіть гусака у жароміцних форму (якщо запікаєте цілком з головою, то закріпіть її шпажками). По краях розмістіть айву. Полийте зверху рослинним маслом.
8. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 45.
9. Дістаньте гусака, полийте червоним сухим вином і знову відправте в духовку запікатися до готовності (ще хвилин 40-50).