Рецепт Дикий гусак в духовці фото

Дикий гусак в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Гусь
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Любителям дичини хочу запропонувати дуже класний рецепт запеченого гусака. Це не тільки ситне і смачне, але і досить святкове блюдо, так що рекомендую взяти на замітку цей варіант.

Цей дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати дикого гусака в духовці з сухофруктами і айвою, справжня знахідка. У процесі запікання птах виходить неймовірно ніжною, просочується ароматами і смаками. А вже якщо додати ще червоного вина, то вийде просто фантастичне блюдо.

  • Гусь - 1 штука
  • Айва - 4-5 штук
  • Сухофрукти - 100 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив)
  • Сіль - 1 За смаком
  • Кмин - 1 За смаком
  • Koriandr - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сухе червоне вино - 350 мілілітрів
дикий гусак в духовці - фото крок 1
1. Насамперед потрібно ощипать, вимити як слід гусака і вийняти всі нутрощі. Далі обпечуся на вогні (мангалі або плиті) тушку з усіх боків.
дикий гусак в духовці - фото крок 2
2. Ajvu (можна використовувати також яблука) вимийте і видаліть серцевини. Частина наріжте кубиками, частина залиште четвертинками.
дикий гусак в духовці - фото крок 3
3. З'єднайте сіль, koriandr і кмину. Якщо є ступка, то перетріть спеції.
дикий гусак в духовці - фото крок 4
4. У глибокій мисці з'єднайте сухофрукти і нарізану кубиками айву. Перемішайте. Можна додати дрібку спецій з сіллю.
дикий гусак в духовці - фото крок 5
5. Остиглого гусака натріть спеціями з усіх боків і всередині.
дикий гусак в духовці - фото крок 6
6. Помістіть в черевце начинку.
дикий гусак в духовці - фото крок 7
7. Викладіть гусака у жароміцних форму (якщо запікаєте цілком з головою, то закріпіть її шпажками). По краях розмістіть айву. Полийте зверху рослинним маслом.
дикий гусак в духовці - фото крок 8
8. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 45.
дикий гусак в духовці - фото крок 9
9. Дістаньте гусака, полийте червоним сухим вином і знову відправте в духовку запікатися до готовності (ще хвилин 40-50).

Схожі рецепти