Рецепт Дикий гусак в духовці фото

Дикий гусак в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Гусь
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Любителям дичини хочу запропонувати дуже класний рецепт запеченого гусака. Це не тільки ситне і смачне, але і досить святкове блюдо, так що рекомендую взяти на замітку цей варіант.

Опис приготування:

Цей дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати дикого гусака в духовці з сухофруктами і айвою, справжня знахідка. У процесі запікання птах виходить неймовірно ніжною, просочується ароматами і смаками. А вже якщо додати ще червоного вина, то вийде просто фантастичне блюдо.

  • Гусь - 1 штука
  • Айва - 4-5 штук
  • Сухофрукти - 100 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив)
  • Сіль - 1 За смаком
  • Кмин - 1 За смаком
  • Koriandr - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сухе червоне вино - 350 мілілітрів
дикий гусак в духовці - фото крок 1
1. Насамперед потрібно ощипать, вимити як слід гусака і вийняти всі нутрощі. Далі обпечуся на вогні (мангалі або плиті) тушку з усіх боків.
дикий гусак в духовці - фото крок 2
2. Ajvu (можна використовувати також яблука) вимийте і видаліть серцевини. Частина наріжте кубиками, частина залиште четвертинками.
дикий гусак в духовці - фото крок 3
3. З'єднайте сіль, koriandr і кмину. Якщо є ступка, то перетріть спеції.
дикий гусак в духовці - фото крок 4
4. У глибокій мисці з'єднайте сухофрукти і нарізану кубиками айву. Перемішайте. Можна додати дрібку спецій з сіллю.
дикий гусак в духовці - фото крок 5
5. Остиглого гусака натріть спеціями з усіх боків і всередині.
дикий гусак в духовці - фото крок 6
6. Помістіть в черевце начинку.
дикий гусак в духовці - фото крок 7
7. Викладіть гусака у жароміцних форму (якщо запікаєте цілком з головою, то закріпіть її шпажками). По краях розмістіть айву. Полийте зверху рослинним маслом.
дикий гусак в духовці - фото крок 8
8. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 45.
дикий гусак в духовці - фото крок 9
9. Дістаньте гусака, полийте червоним сухим вином і знову відправте в духовку запікатися до готовності (ще хвилин 40-50).

Схожі рецепти