Фарширований гусак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для цього рецепта приготування фаршированого гусака в духовці хоч і доведеться витратити час, але при цьому зусиль ніяких не буде потрібно. А вже яким смачним і ситним вийде блюдо! гості зрадіють!
Як вид, класичний рецепт фаршированого гусака в духовці, напевно, так і називається, тому що в ньому нічого зайвого немає, - сувора класика, навіть спеції не рекомендують додавати. І, до речі, якщо хочете спростити рецепт ще більше, - відразу скажу, що варіант готування з яблуками, але без картоплі мені сподобався навіть більше. Так що тепер ваша черга, - купуйте пташку побільше, і приступайте до готування, адже тепер ви знаєте, як приготувати фаршированого гусака в духовці, я бачу, що нічого тут складного немає. Приємною готування!
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 3 штуки
- Картопля - 6 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Картопля і яблука добре вимиємо, а гусака розморозимо і позбавимо від нутрощів (якщо потрібно).
2. Натираємо гусака від душі зовні і всередині сіллю і перцем.
3. Моєму, чистимо і дрібно ріжемо картоплю. Відварюємо в підсоленій воді.
4. Поки картопля вариться, - з яблук зрізаємо шкірку. Нарізаємо їх невеликими кубиками. Коли картопля звариться, - перемішаємо яблука з картоплею.
5. Тепер гусака фаршируємо картоплею навпіл з яблуками. Можете трохи додати солі, перцю і приправ, якщо хочете.
6. Sshivaem кінець, і випікаємо в розпеченій духовці 2 годину, періодично поливаючи зверху соком, що виділився.
7. З готового гусака видалити нитки, красиво прикрасити - і можна подавати!