Рецепт Гусак смажений по-берлінськи фото

Гусак смажений по-берлінськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Гусак смажений по-берлінськи - вишукане і неперевершене страву до святкового столу. З гусаком доведеться трохи попотіти, але воно того варто!

Опис приготування:

Приготування гусака смаженого по-берлінськи забере у вас багато часу, але витрачені зусилля варті кінцевого результату. Такий гусак відмінно прикрасить будь-який святковий стіл, та й нагодувати їм можна цілу юрбу. Дотримуйтесь рецептом і все неодмінно вийде. Яблука для гусака смаженого по-берлінськи використовуйте кисло-солодкі, так як занадто кислі яблука зіпсують смак гусятини.

  • Гусь - 1 штука (вагою до 3 кг)
  • Яблука - 6 штук
  • Яблучний оцет - 2 чайних ложки
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Яблучний сік - 250 мілілітрів
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Капуста - 1 кілограм (червонокачанна)
  • Приправи - За смаком (сіль, перець, майоран)
  • Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
  • Курячий бульйон - 200 мілілітрів
гусак смажений по-берлінськи - фото крок 1
Миємо й нарізаємо шматочками яблука. Серцевину потрібно видалити.
гусак смажений по-берлінськи - фото крок 2
Гуся потрібно випатрати і промити. Перемазати зовні і всередині сумішшю з солі, перцю і майорану. Начинити яблуками.
гусак смажений по-берлінськи - фото крок 3
Черево гусака щільно зашиваємо нитками. Кладемо в духовку на змащений олією лист. Температура 220 градусів. Запікаємо 2 годину. За пів години до закінчення викласти на деко залишилися яблука.
гусак смажений по-берлінськи - фото крок 4
Нашинкуйтекапусту. Покладіть її в каструлю, додайте яблучний сік, сіль і цукор. Тушіте про 20 хвилин. Після цього додайте розведений у воді крохмаль і готуйте ще 10 хвилин.
гусак смажений по-берлінськи - фото крок 5
Приготуємо соус. Виймаємо гусака з духовки, зливаємо жир в сотейник, додаємо бульйон, варимо на повільному вогні. Через кілька хвилин кладемо кукурудзяну муку, ретельно перемішуємо.
гусак смажений по-берлінськи - фото крок 6
Викладаємо гусака на капусту, зверху поливаємо соусом. Готово!

Схожі рецепти