Гусак смажений по-берлінськи
(покроковий рецепт з фото)
Гусак смажений по-берлінськи - вишукане і неперевершене страву до святкового столу. З гусаком доведеться трохи попотіти, але воно того варто!
Приготування гусака смаженого по-берлінськи забере у вас багато часу, але витрачені зусилля варті кінцевого результату. Такий гусак відмінно прикрасить будь-який святковий стіл, та й нагодувати їм можна цілу юрбу. Дотримуйтесь рецептом і все неодмінно вийде. Яблука для гусака смаженого по-берлінськи використовуйте кисло-солодкі, так як занадто кислі яблука зіпсують смак гусятини.
- Гусь - 1 штука (вагою до 3 кг)
- Яблука - 6 штук
- Яблучний оцет - 2 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Яблучний сік - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Капуста - 1 кілограм (червонокачанна)
- Приправи - За смаком (сіль, перець, майоран)
- Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 200 мілілітрів
Миємо й нарізаємо шматочками яблука. Серцевину потрібно видалити.
Гуся потрібно випатрати і промити. Перемазати зовні і всередині сумішшю з солі, перцю і майорану. Начинити яблуками.
Черево гусака щільно зашиваємо нитками. Кладемо в духовку на змащений олією лист. Температура 220 градусів. Запікаємо 2 годину. За пів години до закінчення викласти на деко залишилися яблука.
Нашинкуйтекапусту. Покладіть її в каструлю, додайте яблучний сік, сіль і цукор. Тушіте про 20 хвилин. Після цього додайте розведений у воді крохмаль і готуйте ще 10 хвилин.
Приготуємо соус. Виймаємо гусака з духовки, зливаємо жир в сотейник, додаємо бульйон, варимо на повільному вогні. Через кілька хвилин кладемо кукурудзяну муку, ретельно перемішуємо.
Викладаємо гусака на капусту, зверху поливаємо соусом. Готово!