Ніжні Буллет по-берлінськи
(покроковий рецепт з фото)
Найніжніші м'ясні кульки, запечені в духовці під молочним соусом з кмином. Для нас більш знайоме назва таких котлеток з телятини, як фрикадельки. Але в Берліні вони залишилися під ім'ям Bulette.
Дітям дуже подобаються такі маленькі м'ясні кульки. Тому мене відразу привернув цей рецепт. Дізнайтеся і ви, як приготувати Буллет по-берлінськи. Вони вийшли ніжними, просоченими вершковим соусом, з пряною ноткою кмину.
- Фарш м'ясний - 300 грам (яловичина, качка)
- Яйце - 1 штука
- Хліб білий - 50 грам (сухий)
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Помідор черрі - 10 штук
- Квасоля стручкова - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для обжарки)
Підготуйте необхідні продукти. Квасоля помийте, поставте відварити в окропі до м'якості протягом 15 хвилин.
Фарш з'єднайте з сіллю, перцем, яйцем, вимоченими в молоці шматочками черствого хліба, ретельно вимісити.
Змочіть руки водою і сформуйте з фаршу кульки. Обваляйте їх в борошні й обсмажте на розпеченому рослинному маслі до рум'яної скоринки з усіх боків.
Додайте Буллет в жароміцної формі, між ними - помідори черрі і шматочки стручкової квасолі.
На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте тмин і борошно, перемішайте, нагрівайте до появи горіхового запаху. Влийте молоко і готуйте до загустіння соусу. Залийте їм Буллет і поставте запікати в духовку при 200 ° С 15 хвилин.
Подавайте булетти гарячими з улюбленим гарніром. Смачного!