Печінка по-берлінськи
(покроковий рецепт з фото)
Познайомлю вас з класичним блюдом німецької кухні - печінку по-берлінськи, і відразу розповім, як його приготувати. Таке просте блюдо зможе приготувати кожен, а смак вас, безсумнівно, порадує.
Ця страва подають в багатьох ресторанах світу. Печінка, приготована за цим рецептом виходить соковитою і смачною. На гарнір можна подати картопляне або морквяне пюре, а також салат з червоної капусти.
- Печінка яловича - 600 грам
- Яблука - 2 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 10 мілілітрів
- Бульйон яловичий - 100 мілілітрів
- Вершки жирні 30% - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Майоран (гілочки) - 4 штуки
1
Розігрійте духовку до 120 градусів.
2
Яловичу печінку промийте, обсушити, видаліть плівку і вени. Наріжте печінку на порційні шматки.
3
Яблука вимийте, очистіть (при бажанням) від шкірки, видаліть серцевину, наріжте яблука кільцями, товщиною 8-10 мм і збризніть лимонним соком.
4
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте і наріжте тонкими півкільцями.
5
Обваляйте шматки печінки в борошні, надлишки струсіть. У сковороді розтопіть 2 ст.Л. Вершкового масла, обсмажте печінку до золотистого кольору з кожного боку і зніміть сковороду з вогню.
6
Приправте печінку сіллю і перцем, поставте сковороду на середній рівень духовки. Запікайте печінку близько 10 хвилин або до бажаного ступеня прожарювання.
7
В іншій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте яблучні кільця до золотистого кольору з обох сторін і викладіть на печінку.
8
У цьому ж маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору і викладіть половину на яблука.
9
Другу половину лука доведіть до темно-коричневого кольору, деглазіруйте коньяком і бульйоном, потім на великому вогні уварити до сиропообразной консистенції.
10
Перекладіть цибульний соус в чашу блендера, додайте вершки і збийте. Приправте соус сіллю і перцем.
11
Покладіть печінку з цибулею і яблуками на тарілки, полийте соусом і подавайте, прикрасивши гілочкою майорану.