Печінка по-берлінськи з яблуками і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і ситне блюдо з печінки з унікальним солодкуватим смаком можна приготувати буквально за 20 хвилин, маючи під рукою всі необхідні інгредієнти. Його із задоволенням спробують і діти!
Печінка по-берлінськи подавайте до столу зі сметаною будь-якої жирності або густим класичним йогуртом - блюдо буде ще смачніше! головне - НЕ смажте довго печінку, вона від довгої термічної обробки стає жорсткою і починає гірчити. Яблука вибирайте кисло-солодкого сорту, щоб вони підкреслювали смак субпродукту, а не перебивали його.
- Печінка куряча - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яблуко зелене - 1 штука
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 4 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте зазначені інгредієнти. Якщо печінка купувалася замороженої, попередньо розморозити її.
Печінка очистіть і промийте у воді, пересипте в глибоку тарілку борошно, додайте туди ж сіль і мелений чорний перець, обпаніруйте в суміші кожен шматочок субпродукту.
Очистіть цибулину від лушпиння, промийте у воді і наріжте кільцями. Яблуко розрізати на четвертинки, зріжте насіннєві блоки і наріжте скибочками.
Прогрійте рослинне масло на сковороді, викладіть в нього запаніровані шматочки печінки і обсмажте на середньому нагріві по 2-3 хвилини з кожного боку. Накривайте ємність кришкою, так як печінка стріляє при смаженні!
Викладіть обсмажений субпродукт на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб видалити жир.
На сковороду в масло від смаження печінки викладіть нарізки яблука та цибулі.
Присипте їх сіллю і меленої солодкої паприкою. Акуратно перемішайте.
Обсмажте протягом 3-4 хвилин до м'якості, злегка підрум'янюючи.
Печінка викладіть на тарілку, зверху викладіть скибочки яблук і кільця рум'яного лука, подайте блюдо до столу теплим.