Святковий гусак
(покроковий рецепт з фото)
Всім нам на свято хочеться здивувати і порадувати своїх домочадців і гостей якимось незвичайним і смачним блюдом. Я пропоную приготувати вам гусака з цікавою ніжною начинкою.
Більшість з нас найчастіше готує гусака з яблуками. Я пропоную вам відступити від класичного рецепту приготування святкового гусака.
Щоб приготувати гусака в домашніх умовах за цим рецептом, вам доведеться трошки попотіти. Але результат того вартий! Без сумніву, ваші гості віддадуть належне ніжному і соковитої страви. І саме цей рецепт приготування святкового гусака буде передаватися у вашій родині у спадок. Смачних вам свят!
Отже, рецепт святкового гусака:
1. Моєму гусака, видаляємо зайвий жир і натираємо з усіх боків сіллю з перцем.
2. Замочуємо в коньяку чорнослив.
3. Обсмажуємо на оливковій олії яловичий фарш. Як тільки він поміняє колір з рожевого на сірий - закінчуємо обсмажування.
4. Нарізаємо індиче печінку, підсмажуємо. Обливаємо невеликою кількістю коньяку від чорносливу і підпалюємо.
5. Змішуємо печінку, фарш із яловичини, телячий фарш, чорнослив. Додаємо сире яйце і вершки.
6. Начиняємо гусака. Гарненько зашиваємо.
7. Укладаємо гусака в посуд для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів.
8. Кожні 15-20 хвилин поливаємо гусака жиром, який з нього витоплюється. За час готування бажано кілька разів перевертати тушку. Запікаємо гуся приблизно 1, 5-2 годину. Час готування залежить від величини птиці. Перевірити готовність м'яса дуже просто - проткніть зубочисткою найтовстіше місце гусака і подивіться на виділився сік. Якщо він прозорий - гусак готовий. Якщо сік ще каламутний, а гусак вже підсмажився з усіх боків - накрийте його листом фольги і знизьте температуру в духовці.
Власне, от і все. Готову птицю дістаємо з духовки і подаємо. Смачного!
- Гусь - 2-3 кілограм
- Фарш яловичий - 200 грам
- Фарш телячий - 300 грам
- Печінка індичих - 300 грам
- Чорнослив - 15 штук
- Коньяк - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершки 15% - 200 грам
- Сіль - 1, 5-2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Щоб приготувати гусака в домашніх умовах за цим рецептом, вам доведеться трошки попотіти. Але результат того вартий! Без сумніву, ваші гості віддадуть належне ніжному і соковитої страви. І саме цей рецепт приготування святкового гусака буде передаватися у вашій родині у спадок. Смачних вам свят!
Отже, рецепт святкового гусака:
1. Моєму гусака, видаляємо зайвий жир і натираємо з усіх боків сіллю з перцем.
2. Замочуємо в коньяку чорнослив.
3. Обсмажуємо на оливковій олії яловичий фарш. Як тільки він поміняє колір з рожевого на сірий - закінчуємо обсмажування.
4. Нарізаємо індиче печінку, підсмажуємо. Обливаємо невеликою кількістю коньяку від чорносливу і підпалюємо.
5. Змішуємо печінку, фарш із яловичини, телячий фарш, чорнослив. Додаємо сире яйце і вершки.
6. Начиняємо гусака. Гарненько зашиваємо.
7. Укладаємо гусака в посуд для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів.
8. Кожні 15-20 хвилин поливаємо гусака жиром, який з нього витоплюється. За час готування бажано кілька разів перевертати тушку. Запікаємо гуся приблизно 1, 5-2 годину. Час готування залежить від величини птиці. Перевірити готовність м'яса дуже просто - проткніть зубочисткою найтовстіше місце гусака і подивіться на виділився сік. Якщо він прозорий - гусак готовий. Якщо сік ще каламутний, а гусак вже підсмажився з усіх боків - накрийте його листом фольги і знизьте температуру в духовці.
Власне, от і все. Готову птицю дістаємо з духовки і подаємо. Смачного!