Рецепт Святковий гусак фото

Святковий гусак
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Гусь
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Всім нам на свято хочеться здивувати і порадувати своїх домочадців і гостей якимось незвичайним і смачним блюдом. Я пропоную приготувати вам гусака з цікавою ніжною начинкою.

Опис приготування:

Більшість з нас найчастіше готує гусака з яблуками. Я пропоную вам відступити від класичного рецепту приготування святкового гусака.

Щоб приготувати гусака в домашніх умовах за цим рецептом, вам доведеться трошки попотіти. Але результат того вартий! Без сумніву, ваші гості віддадуть належне ніжному і соковитої страви. І саме цей рецепт приготування святкового гусака буде передаватися у вашій родині у спадок. Смачних вам свят!

Отже, рецепт святкового гусака:

1. Моєму гусака, видаляємо зайвий жир і натираємо з усіх боків сіллю з перцем.

2. Замочуємо в коньяку чорнослив.

3. Обсмажуємо на оливковій олії яловичий фарш. Як тільки він поміняє колір з рожевого на сірий - закінчуємо обсмажування.

4. Нарізаємо індиче печінку, підсмажуємо. Обливаємо невеликою кількістю коньяку від чорносливу і підпалюємо.

5. Змішуємо печінку, фарш із яловичини, телячий фарш, чорнослив. Додаємо сире яйце і вершки.

6. Начиняємо гусака. Гарненько зашиваємо.

7. Укладаємо гусака в посуд для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів.

8. Кожні 15-20 хвилин поливаємо гусака жиром, який з нього витоплюється. За час готування бажано кілька разів перевертати тушку. Запікаємо гуся приблизно 1, 5-2 годину. Час готування залежить від величини птиці. Перевірити готовність м'яса дуже просто - проткніть зубочисткою найтовстіше місце гусака і подивіться на виділився сік. Якщо він прозорий - гусак готовий. Якщо сік ще каламутний, а гусак вже підсмажився з усіх боків - накрийте його листом фольги і знизьте температуру в духовці.

Власне, от і все. Готову птицю дістаємо з духовки і подаємо. Смачного!


  • Гусь - 2-3 кілограм
  • Фарш яловичий - 200 грам
  • Фарш телячий - 300 грам
  • Печінка індичих - 300 грам
  • Чорнослив - 15 штук
  • Коньяк - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершки 15% - 200 грам
  • Сіль - 1, 5-2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Більшість з нас найчастіше готує гусака з яблуками. Я пропоную вам відступити від класичного рецепту приготування святкового гусака.

Щоб приготувати гусака в домашніх умовах за цим рецептом, вам доведеться трошки попотіти. Але результат того вартий! Без сумніву, ваші гості віддадуть належне ніжному і соковитої страви. І саме цей рецепт приготування святкового гусака буде передаватися у вашій родині у спадок. Смачних вам свят!

Отже, рецепт святкового гусака:

1. Моєму гусака, видаляємо зайвий жир і натираємо з усіх боків сіллю з перцем.

2. Замочуємо в коньяку чорнослив.

3. Обсмажуємо на оливковій олії яловичий фарш. Як тільки він поміняє колір з рожевого на сірий - закінчуємо обсмажування.

4. Нарізаємо індиче печінку, підсмажуємо. Обливаємо невеликою кількістю коньяку від чорносливу і підпалюємо.

5. Змішуємо печінку, фарш із яловичини, телячий фарш, чорнослив. Додаємо сире яйце і вершки.

6. Начиняємо гусака. Гарненько зашиваємо.

7. Укладаємо гусака в посуд для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 250 градусів.

8. Кожні 15-20 хвилин поливаємо гусака жиром, який з нього витоплюється. За час готування бажано кілька разів перевертати тушку. Запікаємо гуся приблизно 1, 5-2 годину. Час готування залежить від величини птиці. Перевірити готовність м'яса дуже просто - проткніть зубочисткою найтовстіше місце гусака і подивіться на виділився сік. Якщо він прозорий - гусак готовий. Якщо сік ще каламутний, а гусак вже підсмажився з усіх боків - накрийте його листом фольги і знизьте температуру в духовці.

Власне, от і все. Готову птицю дістаємо з духовки і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти