Фарширований гусак
(покроковий рецепт з фото)
У всі часи головною прикрасою святкового столу було блюдо з цілком запеченої зафаршіровать птиці. Так давайте ж не відступати від традицій і зафаршіруем гусака.
Смачний соковитий гусак, приготований вашими руками, стане прикрасою святкового столу. Рецепт приготування фаршированого гусака не надто складний. Проте, блюдо буде виглядати так, як ніби ви "чаклували" над ним тривалий час. Цей рецепт фаршированого гусака з фото допоможе вам у підготовці до сімейного свята і у вас все вийде. Готуйте і насолоджуйтеся ніжним смаком цієї страви!
- Гусь - 5 кілограм
- Грудинка копчена свиняча - 300 грам
- Гриби свіжі - 1 кілограм
- Мал - 300 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Горіхи волоські - 0, 5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка (половина перцю для Маринівка птиці, половина - для начинки)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (половина солі - на маринад для гусака, половина - для начинки)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
Приготуємо всі необхідні інгредієнти.
Підготовленого гусака натерти сумішшю часнику, солі і перцю. Зробимо по всьому гусака проколи і нашпигуємо його дрібно порізаної грудинкою.
Поки гусак маринується, займемося начинкою. Поріжемо шматочками гриби, покришимо цибулю і підсмажити все це на невеликій кількості олії.
Зваримо рис. Змішаємо його з підготовленими грибами, товченими волоськими горіхами. Солимо, перчим.
Фаршируємо гусака начинкою. Зашиваємо або заколюємо всі отвори і поміщаємо гусака в рукав для запікання. Не забудемо зробити у верхній частині рукава кілька маленьких проколів. Запікаємо гуся при 180 градусах 3-4 годину.