Рецепт Гусь дикий в духовці фото

Гусь дикий в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Є дуже легкий рецепт запеченого диких гусей і я розповім, як приготувати його дуже смачно! За бажанням можна замінити желе з ожини на малинове або інше желе з ягід або фруктів.

Опис приготування:

М'ясо диких гусей - смачне і нежирне, а вага тушки сягає 5-6 кілограмів. Щоб підготувати птицю для запікання, тушку потрібно обдати окропом, ощипать, натерти борошном і обпалити на вогні. Потім видалити всі нутрощі, включаючи легкі, т. До. Вони гірчать. Після патрання слід акуратно промити тушку, обсушити і відрубати шию, ніжки до колінного суглоба і крильця по перший суглоб.

  • Тушка дикого гуся, підготовлена ​​до запікання - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь селери - 1 штука
  • Желе ожиновому - 160 грам
  • Коньяк - 120 грам
1
Розігрійте духовку до 165 градусів. Змастіть деко олією.
2
Всі овочі почистіть, промийте під холодною проточною водою і наріжте круглими скибочками завтовшки 1-1, 5 см.
3
Покладіть моркву, селера і кружальця цибулі на дно дека.
4
У гусака проколіть тільки шкіру.
5
Змішайте фруктове або ягідне желе з коньяком і змастіть гусака цією сумішшю.
6
Запікайте диких гусей протягом 2-х годин, поливаючи сумішшю желе і коньяку кожні 15 хвилин.
7
В кінці запікання перевірте готовність термометром для м'яса: температура всередині тушки гусака повинна досягти 180 градусів.
8
Подавайте запеченого гусака з будь-яким гарніром за смаком, наприклад, з диким рисом.
9
Смачного!

Схожі рецепти