Рецепт Гусь з апельсинами, запечений в духовці фото

Гусь з апельсинами, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування гусака з апельсинами, запеченого в духовці - для вас! Виходить дуже святкове і"значне" страва, як ніби ви справжній шеф, але при цьому готується на подив просто!

Опис приготування:

Дивіться, як приготувати гусака з апельсинами, запеченого в духовці. Гості по-достоїнству оцінять смакове поєднання гірчиці і кисло-солодких апельсинів з найніжнішим філе гусака, ось побачите! До речі, це відмінний варіант святкової вечері на зимові свята. Доповніть спеції гвоздикою і корицею - і отримаєте різдвяний рецепт!

  • Гусь - 3.5 кілограма
  • Апельсини - 2 штуки (великі)
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Спеції, сіль - За смаком
гусь з апельсинами, запечений в духовці - фото крок 1
1. Тушку промиємо і обсушити паперовим рушником. Сухого чистого гусака добре натираємо сіллю і спеціями всередині і зовні. Апельсини ріжемо і фаршируємо ними тушку.
гусь з апельсинами, запечений в духовці - фото крок 2
2. Черевце заколемо зубочистками або зашиваємо. Всю тушку зовні повапниш гірчицею. Гірчицю вибирайте погостріше.
гусь з апельсинами, запечений в духовці - фото крок 3
3. Випікаємо в гусятниці під кришкою 3 годин 180 градусах в духовці. Якщо боїтеся, що пригорить, періодично капає трохи води на дно, а виділився жирком поливайте тушку зверху.
гусь з апельсинами, запечений в духовці - фото крок 4
4. Готово! смачного вам і вашим гостям!

Схожі рецепти