Гусь з апельсинами, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гусака з апельсинами, запеченого в духовці - для вас! Виходить дуже святкове і "значне" страва, як ніби ви справжній шеф, але при цьому готується на подив просто!
Дивіться, як приготувати гусака з апельсинами, запеченого в духовці. Гості по-достоїнству оцінять смакове поєднання гірчиці і кисло-солодких апельсинів з найніжнішим філе гусака, ось побачите! До речі, це відмінний варіант святкової вечері на зимові свята. Доповніть спеції гвоздикою і корицею - і отримаєте різдвяний рецепт!
- Гусь - 3.5 кілограма
- Апельсини - 2 штуки (великі)
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Спеції, сіль - За смаком
1. Тушку промиємо і обсушити паперовим рушником. Сухого чистого гусака добре натираємо сіллю і спеціями всередині і зовні. Апельсини ріжемо і фаршируємо ними тушку.
2. Черевце заколемо зубочистками або зашиваємо. Всю тушку зовні повапниш гірчицею. Гірчицю вибирайте погостріше.
3. Випікаємо в гусятниці під кришкою 3 годин 180 градусах в духовці. Якщо боїтеся, що пригорить, періодично капає трохи води на дно, а виділився жирком поливайте тушку зверху.
4. Готово! смачного вам і вашим гостям!