Гусь, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай гусака запікають до різдвяного столу. Але можна приготувати його і на будь яке інше свято або до будь-якої події. Гусь, запечений в духовці, - це дуже смачно і красиво! Особливо з яблуками.
Гусь, запечений в духовці, вимагає деяких кулінарних навичок, але варто повозитися, і блюдо доставить вам справжнє кулінарне насолоду. Гусь, запечений в духовці, подається з яблуками і зеленню, можна також на гарнір приготувати відварну картоплю. Можна приготувати для цієї страви журавлинний соус. За святковим столом до цієї страви подається червоне вино. Смачного!
- Гусь - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Гуся промити в проточній воді, видалити всі нутрощі.
Тушку гусака обсушити паперовим рушником. Натерти сіллю і спеціями всередині і зовні. Дати промаринуватися. Краще робити це з вечора, а вранці почати готувати.
Часник почистити і нарізати часточками. Ножем в шкірі гусака зробити надрізи і нашпигувати часником. Так само можна використовувати часточки лимона. Всередину тушки покласти лавровий лист і часник.
Тушку гусака нашпигувати яблуками, зашити нитками і покласти на деко черевцем вниз. Поставити гусака в духовку, встановити температуру 200 градусів і запікати протягом 3 годин, періодично обливаючи витопити з гусака жиром. Температуру контролюємо. Готового гусака відразу не слід виймати з духовки, нехай там постоїть ще півгодини, коли її вимкнемо.
Дістаємо гусака з духовки і укладаємо на блюдо цілком. Готово!