Рецепт Гусь з картоплею в духовці фото

Гусь з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви

Якщо у вас є гусак, але немає часу для того, щоб запікати його цілком - цей рецепт для вас. Гусь, приготований з картоплею в духовці, буде не менш смачним!

Запечена гуска - це не тільки різдвяне блюдо. Гусяче м'ясо можна готувати на будь-яке торжество. Якщо ви початківець кулінар і побоюєтеся запікати гусака цілком - цей рецепт приготування гусака з картоплею в духовці саме для вас! Цей простий рецепт не вимагає особливих тимчасових і грошових витрат. Перед подачею на стіл полийте запечені шматочки гусака журавлинним, брусничним або будь-яким іншим соусом, прикрасьте яскравими овочами, і воно абсолютно перетвориться. Смачного!

  • Гусь - 2-3 кілограм
  • Картопля - 1-2 кілограм
  • Майонез - 200 грам
  • Аджика - 50 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (половина солі - для м'яса гусака, друга половина - для картоплі)
  • Суміш перців - 1 щіпка
  • Сухі спеції для м'яса птиці - 1 щіпка (або будь-які інші спеції на ваш смак)
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки (для змазування посуду в якій будемо запікати)
гусь з картоплею в духовці - фото крок 1
Гуся обробляємо на шматочки, відбираємо з них самі м'ясні. Злегка відбиваємо молотком.
гусь з картоплею в духовці - фото крок 2
Обмащуємо шматочки гусака маринадом. Для маринаду змішуємо 2 ст.Ложки майонезу, 1 ст.Ложку аджики, щіпку перцю, сухі спеції, і трохи більше половини чайної ложки солі. Відправляємо маринуватися в прохолодне місце мінімум години на 3, максимум - з 12.
гусь з картоплею в духовці - фото крок 3
Чистим картофель, ріжемо скибочками і перемішуємо з таким же маринадом.
гусь з картоплею в духовці - фото крок 4
Викладаємо картоплю на деко, змащений маслом. За своїм бажанням можете додати до картоплі і інші овочі - цибуля, кабачок, морква, баклажан.
гусь з картоплею в духовці - фото крок 5
Поверх картоплі викладаємо промариновані шматочки гусака.
гусь з картоплею в духовці - фото крок 6
За допомогою фольги робимо над листом купол - щоб фольга не стикалася з м'ясом. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на півтори години на середньому рівні. Для 10-15 хвилин до закінчення готування, зніміть фольгу і переставте деко вище - гусак з картоплею підрум'яняться.

Схожі рецепти