Гусь, тушкований з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Гуся, тушкованого з картоплею, часто готують на святковий стіл. Ця страва особливо оцінять ті, хто любить м'ясо з овочами. За цим рецептом гусак виходить дуже соковитим і смачним.
Святковий гусак, тушкований з картоплею, вийде ще смачніше, якщо його приготувати в ємності з товстим дном і стінками. Перед подачею його можна прикрасити зеленню. Гуся можна подавати на блюді або порційно, в залежності від мети приготування (повсякденне блюдо або святковий).
- Гусь - 1 штук
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Приправи - За смаком
- Часник - За смаком
1. Обробляє гусака. Якщо ви любите нутрощі, можете залишити їх для цієї страви.
2. Обробляє гусака на шматочки, солимо і приправляємо за смаком. Якщо любите погостріше, додайте червоний перець або перець чилі.
3. Нарізаємо цибулю, моркву і картоплю. Спосіб нарізки вибирайте самі. Я вважаю за краще нарізати крупніше для цієї страви, овочі пускають сік і додатково просочують м'ясо.
4. Обсмажуємо м'ясо окремо від овочів, але часник слід додати до м'яса в середині смаження.
5. Викладаємо в жаровню гусака, зверху викладаємо обсмажені овочі, а завершальним шаром буде картопля. Приправляємо за смаком, заливаємо водою (щоб вода покрила овочі) і ставимо гаситися.
6. Тушкуємо близько години на слабкому вогні і подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню. Гасити гусака краще в ємності з товстими стінками, а краще в жаровні - так блюдо вийде смачніше.