Гусь, тушкований з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Серед широкого розмаїття страв на святковий стіл особливе місце займає тушкований гусак. Готую такого гусака я по частинах і обов'язково з капустою. У підсумку виходить і гаряче блюдо, і гарнір до нього.
Гуся можна купити як цілого, так і вже обробленої. Останній варіант значно спростить вам роботу, позбавивши вас від досить тривалої обробки птиці. Розповідаю, як приготувати гусака, тушкованого з капустою.
- Тушка гуся - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Дрібний цибулю - 3-4 штук
- Чорнослив - 0.5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Квашена рожева капуста - 800-1000 грам
- Гілочки чебрецю - 1-2 штук
- Лавровий лист - За смаком
Зріжте зайвий жир з качки. Відріжте крила, грудки і ніжки, а з каркаса зріжте залишки жиру і шкірку.
Каркас (перерахунок) знадобиться для бульйону, його залийте холодною водою і поставте варитися на вогонь. Дрібно наріжте жир зі шкіркою, опустіть їх в казан розтоплювати. Як тільки шкурки підсмажаться до коричневого кольору, їх потрібно витягти і викинути. У киплячий на сильному вогні жир опустіть ніжки, грудки і крильця шкіркою вниз. Додайте сіль і мелений перець.
Через пару хвилин зменшіть вогонь до середнього і переверніть шматочки гусака на інший бік. Обсмажуйте 2-3 хвилини до золотистого кольору.
Моркву наріжте товстими кружечками. Цибулю очистіть і наріжте великими шматками. Часник злегка роздушіть за допомогою ножа.
Шматочки гусака дістаньте з казана, зайвий жир злийте, залиште приблизно 100 мл. Для обсмажування овочів. Цибулю і моркву обсмажують до рум'яної скоринки.
Квашену рожеву капусту наріжте великими шматками, промийте під водою, після чого злийте зайву рідину. Наріжте дрібними шматочками і додайте в казан до овочів, перемішайте.
Додайте до овочів промиті чорнослив і родзинки. Викладіть шматочки гусака, чебрець і лавровий лист. Залийте все бульйоном так, щоб капуста була повністю покрита.
Коли рідина закипить, накрийте казан кришкою. Надішліть його в духовку, нагріту до 180 градусів на 2 годину. Подавайте з відвареною картоплею. Смачного!