Гусь, тушкований з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Гусь - традиційне блюдо, яке подається до святкового столу на зимові свята в багатьох країнах. Дізнайтеся, як приготувати гусака, тушкованого з капустою, в кращих традиціях російської кухні.
Рецепт приготування дуже простий. Єдине, що вам знадобиться, цей час і м'ясо молодого гусака. Сухофрукти підійдуть будь-які, в даному описі використовувалися чорнослив і інжир. За бажанням можна додати волоські горіхи.
Приємного апетиту і смачних вам свят!
- Гусь - 1, 5-2 кілограма
- Квашена капуста - 1-1, 5 кілограма
- Кмин - За смаком
- Koriandr в zernah - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Жир гусячий - 200 грам
1. Гуся промийте, обробити на великі шматки і за смаком натріть шматочки спеціями, дайте постояти 30 хвилин.
2. Розтопіть шматок гусячого жиру. Смажте м'ясо на сильному вогні в цьому жирі, притискаючи шматки до сковороди, щоб утворилася скоринка і, як би, позапечатувала сік в м'ясі.
3. У велику каструлю або казан покладіть квашену капусту, сухофрукти і нарізану цибулю. Додайте обсмажені шматки гусака, залийте бульйон, спеції і накрийте кришкою. Поставте каструлю на плиту і тушкуйте на повільному вогні 2 годину.