Гусь, тушкований шматочками з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Приготування страв на улюбленій кухні - це класика. Але наближається літо, пора шашликів і інших блюд на відкритому вогні. Вам знадобиться рецепт, як приготувати гусака, тушкованого шматочками з яблуками.
Будь-яка їжа, приготована на природі, автоматично стає в два, а то і в три рази смачніше. Шашлики і вуха - це не єдині популярні страви, тому не варто обмежувати себе. Гусь, тушкований з яблуками, та ще й в казані вдається на славу, він смачний і ароматний.
- Гусь - 1 штука(2-2, 5 кілограма)
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 1 штука
- Паприка - За смаком
- Квашена капуста - 1 кілограм
- Біле вино - 250 мілілітрів
- Яблука - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Мою птицю і обробляють на шматочки. Казанок розігріваю гарненько і викладаю в нього самі жирні частини тушки, обсмажую їх, витоплювати жир.
2. Тим часом очищаю і нарізаю цибулю з часником.
3. Забираю гусака з казана і додаю в утворився жир цибулю з часником, обсмажую 3-5 хвилин, а потім додаю паприку.
4. Повертаю в каструлю всі шматочки гусака, вливаю вино і варю 30-45 хвилин.
5. Квашену капусту промиваю і нарізаю більш дрібно. Чищу яблука від шкірки і насіння, нарізаю їх великими кубиками.
6. Додаю капусту і яблука в казан через півгодини, вливаю воду, щоб покрити вміст казана. За смаком додаю сіль, перець (паприка) і тушу на слабкому вогні до м'якості капусти і готовності гусака.
7. Готову страву викладаю на тарілку разом з гущею і утворилася юшкою, подаю горячим.