Гусь шматочками з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте цікаві і не дуже складні ідеї для приготування гусака? Тоді обов'язково зверніть увагу на цей класний рецепт. У страви настільки приголомшливий смак, що просто неможливо відірватися!
Перед вами класний варіант, як приготувати гусака шматочками з яблуками в казані на природі. Втім, цей рецепт чудово підійде і для дому. Гасити гусака краще в посуді з товстим дном або в мультиварці, наприклад. Квашена капуста і помідори - необов'язкові інгредієнти, але з ними блюдо виходить більш пікантним і смачним. Рекомендую вам спробувати!
- Гусь - 1 штука(+ качка за бажанням)
- Яблука - 500 грам
- Гострий перець - За смаком
- Часник - 2-6 зубчиків
- Цибулина - 4 штуки
- Квашена капуста - 300 грам
- Помідори - 300 грам
- Сіль, перець, зелень, спеції - За смаком
1. Для початку обробіть гусака. Також можна додати качку. Ображати шматочки жиру, надішліть їх в казан. Можна додати також рослинна олія.
2. Коли витопиться жир, акуратно дістаньте шматочки шумівкою, а в казан відправте трохи часнику і гострий перець.
3. Залиште на кілька хвилин, а після також дістаньте шумівкою.
4. Викладіть в казан шматочки гусака. Обсмажуйте їх кілька хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка з усіх боків.
5. Додайте подрібнену цибулю і ще часнику.
6. Обсмажуйте пару хвилин, а після накрийте кришкою і залиште хвилин на 10-12.
7. Викладіть в казан квашену капусту. Додайте сіль, лавровий лист і інші спеції за бажанням.
8. Влийте трохи водички, залиште нудитися хвилин на 10-15.
9. Викладіть в казан нарізані тонкими скибочками яблука і подрібнені помідори. Продовжуйте томити під кришкою хвилин 20.
10. Коли страва буде готове, додайте за смаком свіжої зелені.
11. Смачного!