Рецепт Гусь шматочками фото

Гусь шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Страви цілком

Здивуйте своїх гостей незвичайному смаком гусака, приготованого за цим рецептом. Гарантую - вміст тарілок буде зметено з рекордною швидкістю!

Не сумніваюся, що рецепт приготування гусака шматочками будуть випрошувати у вас кожен, хто спробує це чудове блюдо, приготоване вами. М'ясо гусака виходить дуже ніжним, соковитим і неймовірно смачним. Всього один інгредієнт - пиво - змінить класичний рецепт приготування гусака і привнесе в його смак нові нотки, які вас приємно здивують.

  • Гусь - 3-4 кілограм (зовсім необов'язково купувати цілого гусака, можна придбати ніжки, грудки і будь-яку іншу м'ясну частину тушки)
  • Морква - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Пиво - 0, 5 L (краще нефільтроване)
  • Томатний соус - 3 Ст. Ложки (можна замінити томатною пастою - 1 ст. Ложка)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в маринад, 0, 5 чайної ложки - в основне блюдо (за смаком))
  • Рослинна олія - 100 грам(75 г - для обжарки, 25 г - для маринаду)
  • Чебрець - 30 грам
  • Базилік - 30 грам
  • Перець чилі - 1 штука
  • Зерна гірчиці - 10 грам
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка (можна суміш перців)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист - 1-2 штук
гусь шматочками - фото крок 1
Якщо гусак у нас був цілою тушкою - обробляв його на невеликі шматки. Робимо маринад - змішуємо половину чебрецю, базиліка, солі. Додаємо зерна гірчиці, рубаний часник, подрібнений перець чилі і чайну ложку масла. Маринуємо протягом 2-3 годин в прохолодному місці.
гусь шматочками - фото крок 2
Після того як шматочки гусака промаринувалося, обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення смачної рум'яної скоринки.
гусь шматочками - фото крок 3
Складаємо обсмажені шматочки в глибокий посуд, в якій будемо гасити м'ясо. А на сковороді, на якій смажився гусак, робимо соус з овочів. Для соусу шаткуємо на крупній тертці моркву і нарізаємо цибулю. Додаємо на сковороду томатний соус і смажимо овочі хвилин 10-15.
гусь шматочками - фото крок 4
Соус перекладаємо в посуд з шматочками гусака, додаємо пиво, щоб воно трохи не закривало м'ясо. Солимо і перчимо до смаку. Закриваємо кришкою! тушкуємо приблизно 1, 5 годину. Хв 5 до кінця готування не забудьте додати решту у нас спеції - базилік і чебрець.

Схожі рецепти