Рецепт Гусь в духовці шматочками фото

Гусь в духовці шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Рецепти без шкоди
На вечерю
Гарячі страви

У кожній родині гусака готують по-різному. З усього розмаїття рецептів приготування гусака хочеться знайти "свій" . Я сподіваюся, що мій рецепт стане і вашим улюбленим.

Рецепт гусака шматочками в духовці:

1. Гуся гарненько промиваємо, очищаємо від надлишків внутрішнього жиру, нарізаємо на порційні шматочки. Натираємо сіллю, перцем і дрібно порубаним часником.

2. Чистий цибулю, перець. Нарізаємо цибулю і цукіні півкільцями товщиною близько 1 см. Перець і помідори нарізаємо часточками.

3. Натираємо на крупній тертці сир і змішуємо зі сметаною.

4. Змащуємо деко рослинним маслом. Укладаємо шматочки гусака і засипаємо нарізаними овочами (крім помідор). Закриваємо верх фольгою.

5. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо приблизно 1.5 годину.

6. Знімаємо фольгу. Викладаємо на шматочки гусячого м'яса сир, змішаний зі сметаною. Додаємо на деко помідори і запікаємо хвилин 30.

7. При подачі на стіл, прикрашаємо зеленню.

Власноруч приготований гусак послужить чудовою прикрасою вашого столу. Як вид, приготувати в домашніх умовах гусака в духовці шматочками зовсім нескладно. Мій рецепт приготування гусака перевірений неодноразово. Сподіваюся, він сподобається і вам!


  • Гусь - 1, 5 - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Перець болгарський - 4 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Помідор - 4 штуки
  • Cukini - 1-2 штук
  • Сир твердий - 200-300 грам
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок(Сметану можно заменить майонезом)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Суміш перців мелена - 1-2 Щепоток
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Рецепт гусака шматочками в духовці:

1. Гуся гарненько промиваємо, очищаємо від надлишків внутрішнього жиру, нарізаємо на порційні шматочки. Натираємо сіллю, перцем і дрібно порубаним часником.

2. Чистий цибулю, перець. Нарізаємо цибулю і цукіні півкільцями товщиною близько 1 см. Перець і помідори нарізаємо часточками.

3. Натираємо на крупній тертці сир і змішуємо зі сметаною.

4. Змащуємо деко рослинним маслом. Укладаємо шматочки гусака і засипаємо нарізаними овочами (крім помідор). Закриваємо верх фольгою.

5. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо приблизно 1.5 годину.

6. Знімаємо фольгу. Викладаємо на шматочки гусячого м'яса сир, змішаний зі сметаною. Додаємо на деко помідори і запікаємо хвилин 30.

7. При подачі на стіл, прикрашаємо зеленню.

Власноруч приготований гусак послужить чудовою прикрасою вашого столу. Як вид, приготувати в домашніх умовах гусака в духовці шматочками зовсім нескладно. Мій рецепт приготування гусака перевірений неодноразово. Сподіваюся, він сподобається і вам!

Схожі рецепти