Гусь в духовці шматочками
(покроковий рецепт з фото)
У кожній родині гусака готують по-різному. З усього розмаїття рецептів приготування гусака хочеться знайти "свій" . Я сподіваюся, що мій рецепт стане і вашим улюбленим.
Рецепт гусака шматочками в духовці:
1. Гуся гарненько промиваємо, очищаємо від надлишків внутрішнього жиру, нарізаємо на порційні шматочки. Натираємо сіллю, перцем і дрібно порубаним часником.
2. Чистий цибулю, перець. Нарізаємо цибулю і цукіні півкільцями товщиною близько 1 см. Перець і помідори нарізаємо часточками.
3. Натираємо на крупній тертці сир і змішуємо зі сметаною.
4. Змащуємо деко рослинним маслом. Укладаємо шматочки гусака і засипаємо нарізаними овочами (крім помідор). Закриваємо верх фольгою.
5. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо приблизно 1.5 годину.
6. Знімаємо фольгу. Викладаємо на шматочки гусячого м'яса сир, змішаний зі сметаною. Додаємо на деко помідори і запікаємо хвилин 30.
7. При подачі на стіл, прикрашаємо зеленню.
Власноруч приготований гусак послужить чудовою прикрасою вашого столу. Як вид, приготувати в домашніх умовах гусака в духовці шматочками зовсім нескладно. Мій рецепт приготування гусака перевірений неодноразово. Сподіваюся, він сподобається і вам!
- Гусь - 1, 5 - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець болгарський - 4 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідор - 4 штуки
- Cukini - 1-2 штук
- Сир твердий - 200-300 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок(Сметану можно заменить майонезом)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Суміш перців мелена - 1-2 Щепоток
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
1. Гуся гарненько промиваємо, очищаємо від надлишків внутрішнього жиру, нарізаємо на порційні шматочки. Натираємо сіллю, перцем і дрібно порубаним часником.
2. Чистий цибулю, перець. Нарізаємо цибулю і цукіні півкільцями товщиною близько 1 см. Перець і помідори нарізаємо часточками.
3. Натираємо на крупній тертці сир і змішуємо зі сметаною.
4. Змащуємо деко рослинним маслом. Укладаємо шматочки гусака і засипаємо нарізаними овочами (крім помідор). Закриваємо верх фольгою.
5. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо приблизно 1.5 годину.
6. Знімаємо фольгу. Викладаємо на шматочки гусячого м'яса сир, змішаний зі сметаною. Додаємо на деко помідори і запікаємо хвилин 30.
7. При подачі на стіл, прикрашаємо зеленню.
Власноруч приготований гусак послужить чудовою прикрасою вашого столу. Як вид, приготувати в домашніх умовах гусака в духовці шматочками зовсім нескладно. Мій рецепт приготування гусака перевірений неодноразово. Сподіваюся, він сподобається і вам!