Гусь, тушкований з капустою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Гусь вважається жирною їжею. Тому його часто запікають з овочами, щоб прибрати зайву жирність. Я розповім, як приготувати гусака, тушкованого з капустою. Виходить дуже смачно і гармонійно!
М'ясо гусака дуже ароматне і приємне на смак. Тому воно дуже добре підходить під урочисті заходи. Додавши таке блюдо в меню, ви різноманітність стіл і порадуєте гостей. Смачного!
- Гусь - 0, 5 штуки
- Капуста - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Лавровий лист - 3 штуки
М'ясо гусяче звільняємо від кісточок. Видаляємо зайвий жир, залишивши тільки філе і трохи шкірки.
На розпечену сковороду наливаємо масло. Нарізане філе птиці поміщаємо туди. Підливаємо трохи води (третину висоти сковорідки). Тушкуємо гусака під кришкою 45 хвилин.
Нарізаємо великими кубиками цибулю. Капусту дрібно шаткуємо.
Кладемо овочі, лавровий лист і терту моркву в м'ясо, трохи ще доливаємо води. Тушкуємо все разом 20 хвилин під кришкою.
Посипаємо зверху кропом. Блюдо готово! можна пробувати!