Гусь в рукаві з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Приготування гусака - справа не з легких. Недосвідчена господиня з легкістю може пересушити птицю, і м'ясо вийде жорстким (така особливість гусака). Розповім, як приготувати гусака в рукаві з картоплею.
Одночасно виходить і готове гаряче блюдо, і гарнір, що дуже зручно. Завдяки приготування в рукаві гусак виходить соковитим, м'яким. Для того, щоб отримати таку красиву і рум'яної скоринки, в самому кінці приготування розрізаю рукав і поливаю курку утворився жиром і випікаю ще кілька хвилин. Подаю гусака не відразу після приготування, а коли він вже охолоне до кімнатної температури.
- Гусь - 1 штука
- Апельсин - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вино червоне сухе - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 5 зубчиків
- Імбир - За смаком
- Картопля - 2 кілограма
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Розмарин, чебрець, шавлія - За смаком
1
Гуся спершу очищаю: дістаю тельбухи і видаляю шию. Гарненько промиваю всередині і зовні, потім витираю насухо паперовими серветками.
2
Апельсини мою і овочерізки зрізаю цедру (щоб вона була великою). У мисці змішую цедру з сіллю (1, 5 чайні ложки), чорним меленим перцем, цукром, розмарином, чебрецем і шавлією, вином і соєвим соусом.
3
Зубчиками часнику натираю птицю, потім відправляю їх всередину тушки, туди ж відправляю кілька шматочків імбиру, Зелена цибуля. Розрізаю апельсин на шматочки і кладу їх всередину.
4
Натираю гусака раніше приготовленої сумішшю і залишаю мінімум на 30 хвилин. Чищу і мою картоплю, розрізаю її крупно. У рукав для запікання кладу частина картоплі, укладаю гусака і додаю решті картопля.
5
Розігріваю духовку до 220 градусів і відправляю гусака, запікаю 10 хвилин. Потім зменшую температуру до 190 градусів і готую ще 75-90 хвилин.
6
Дістаю гусака і розрізаю рукав, поливаю птицю і картопля утворився жиром і відправляю в духовку на 5 хвилин, потім знову дістаю і поливаю. Проробляю процедуру кілька разів до отримання рум'яної скоринки.
7
Дістаю гусака з духовки і перекладаю на блюдо, потім залишаю на столі, щоб він охолов до кімнатної температури.
8
Викладаю на блюдо картопля, а потім вже поверх нього розміщую гусака. Подаю його цілком, але можна і порційно.