Гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Новорічний фарширований гусак - це не тільки божественно смачна страва, але і відмінна прикраса столу! Тому дуже раджу уважно ознайомитися з моїм рецептом і спробувати його приготувати.
Розповідаю і показую, як приготувати гусака з гречкою, грибами і печінкою, а ви запам'ятовуйте. Якщо збираєтеся прикрасити пташку, щоб красиво подати її до столу, то після того як розрізали рукав, можна викласти до птаха нарізані яблука, щоб ті теж пропеклися.
- Гусь - 1 штука(2, 5-4кг)
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гриби - 200 грам (будь-які, але краще лісові, можна суміш грибів)
- Печінка гусяча - 300 грам (можна замінити на курячу або яловичу)
- Яблуко - 2 штуки (кислі. Можна взяти ще 6-8 невеликих яблук для декорування страви)
Для початку викладіть і підготуйте всі необхідні інгредієнти. У мене гусак жирненькие, сільський. Якщо у вас такого немає, беріть магазинного. Обмийте птицю. Відріжте у неї гузку, приберіть жир. Після чого знову помийте і обсушіть птицю.
З приводу грибів: в принципі можна брати будь-які.
Печінка раджу брати гусячу, проте можна використовувати і курячу.
З приводу грибів: в принципі можна брати будь-які.
Печінка раджу брати гусячу, проте можна використовувати і курячу.
Візьміть яблуко, натріть його на тертці або подрібніть за допомогою блендера. Тепер беремо птицю, натираємо її всередині і зовні сіль і яблучною масою (по порядку). Прибираємо гусака в холодильник години на 1-3, щоб той як слід промаринуватися.
Потім зваримо гречку. Паралельно наріжемо цибулька з печінкою і грибочками.
Лук обсмажити.
Додаємо до нього нарізані печінку з грибами. Продовжуємо обсмажувати все разом протягом декількох хвилин.
Потім беремо друге яблуко. Його нарізаємо невеликого розміру шматочками і викладаємо разом з цибулею, печінкою і грибами в ємність. Перемішуємо. Підсолюємо за смаком (обов'язково пробуйте).
Цією масою начиняє нашу пташку.
Не забуваємо зашити шкірку, в іншому випадку будете збирати начинку окремо від гусака.
Перекладіть птицю в рукав для запікання. Обов'язково проткніть рукав в декількох місцях голкою або зубочисткою. Запікайте все при 180-200 градусах в духовці приблизно 2-3 годину. У мене гусак жирний, тому під час запікання жир витоплюється і залишається внизу в рукаві. Тому пташка нудиться в жиру і запікається одночасно. Приблизно за півгодини до закінчення готування розрізаємо рукав. Це потрібно для того, щоб гусак красиво підрум'яниться. Розріжте рукав обережно, всередині гаряча пара, яким можна обпектися. Як тільки гусак підрум'яниться, переверніть його, щоб встиг підрум'янитися і з іншого боку. Робіть це акуратно, щоб жир не витік з рукава.