Рецепт Гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві фото

Гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Новорічний фарширований гусак - це не тільки божественно смачна страва, але і відмінна прикраса столу! Тому дуже раджу уважно ознайомитися з моїм рецептом і спробувати його приготувати.

Опис приготування:

Розповідаю і показую, як приготувати гусака з гречкою, грибами і печінкою, а ви запам'ятовуйте. Якщо збираєтеся прикрасити пташку, щоб красиво подати її до столу, то після того як розрізали рукав, можна викласти до птаха нарізані яблука, щоб ті теж пропеклися.

  • Гусь - 1 штука(2, 5-4кг)
  • Крупа гречана - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Гриби - 200 грам (будь-які, але краще лісові, можна суміш грибів)
  • Печінка гусяча - 300 грам (можна замінити на курячу або яловичу)
  • Яблуко - 2 штуки (кислі. Можна взяти ще 6-8 невеликих яблук для декорування страви)
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 1
Для початку викладіть і підготуйте всі необхідні інгредієнти. У мене гусак жирненькие, сільський. Якщо у вас такого немає, беріть магазинного. Обмийте птицю. Відріжте у неї гузку, приберіть жир. Після чого знову помийте і обсушіть птицю.
З приводу грибів: в принципі можна брати будь-які.
Печінка раджу брати гусячу, проте можна використовувати і курячу.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 2
Візьміть яблуко, натріть його на тертці або подрібніть за допомогою блендера. Тепер беремо птицю, натираємо її всередині і зовні сіль і яблучною масою (по порядку). Прибираємо гусака в холодильник години на 1-3, щоб той як слід промаринуватися.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 3
Потім зваримо гречку. Паралельно наріжемо цибулька з печінкою і грибочками.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 4
Лук обсмажити.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 5
Додаємо до нього нарізані печінку з грибами. Продовжуємо обсмажувати все разом протягом декількох хвилин.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 6
Потім беремо друге яблуко. Його нарізаємо невеликого розміру шматочками і викладаємо разом з цибулею, печінкою і грибами в ємність. Перемішуємо. Підсолюємо за смаком (обов'язково пробуйте).
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 7
Цією масою начиняє нашу пташку.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 8
Не забуваємо зашити шкірку, в іншому випадку будете збирати начинку окремо від гусака.
гусь з гречкою, грибами і печінкою в рукаві - фото крок 9
Перекладіть птицю в рукав для запікання. Обов'язково проткніть рукав в декількох місцях голкою або зубочисткою. Запікайте все при 180-200 градусах в духовці приблизно 2-3 годину. У мене гусак жирний, тому під час запікання жир витоплюється і залишається внизу в рукаві. Тому пташка нудиться в жиру і запікається одночасно. Приблизно за півгодини до закінчення готування розрізаємо рукав. Це потрібно для того, щоб гусак красиво підрум'яниться. Розріжте рукав обережно, всередині гаряча пара, яким можна обпектися. Як тільки гусак підрум'яниться, переверніть його, щоб встиг підрум'янитися і з іншого боку. Робіть це акуратно, щоб жир не витік з рукава.

Схожі рецепти