Рецепт Гусь з гречкою, грибами і печінкою фото

Гусь з гречкою, грибами і печінкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Птах, Крупи, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Ось рецепт, який стане в нагоді перед святами, особливо на Новий Рік або Різдво. Тушка гусака фарширується гречкою, грибами, печінкою і яблуками. Виходить дуже ситне блюдо для великої компанії.

Ви просто зобов'язані знати, як приготувати гусака з гречкою, грибами і печінкою. Якщо у вас є можливість дістати сільського жирного гусака, скористайтеся нею, в іншому випадку доведеться готувати магазинного. У будь-якому випадку виходить шикарне блюдо, яке прикрасить собою святковий стіл!

  • Гусь - 3, 5 кілограма
  • Гречка - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Гриби - 200 грам
  • Печінка - 250 грам (куряча або гусяча)
  • Яблука - 2 штуки
  • Сіль - 4 чайних ложки
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гуся промийте та висушіть. Жир видаліть, обрізавши гузку.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 2
Натріть гусака зовні і всередині сіллю, а також тертим яблуком. Помістіть гусака на 3 години в холодильник.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 3
Гречку відварити до готовності в підсоленій воді.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 4
Обсмажте на олії подрібнену цибулю. Потім додайте гриби, порізані пластинками, і печінку. Смажте всі разом 5 хвилин.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 5
Яблуко наріжте часточками, видаливши серцевину.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 6
Перемішайте зварену гречку з грибами, цибулею, печінкою і яблуками. Нафаршіруйте гусака начинкою.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 7
Тушку краще зашити нитками, щоб в процесі подальшої готування начинка не випадала.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 8
Помістіть гусака в рукав для запікання. Зробіть кілька проколів зубочисткою в рукаві. Запікайте блюдо в духовці 2, 5 годину, температура повинна бути в районі 180 градусів. Для 30 хвилин до готовності розріжте рукав, щоб гусак підрум'яниться.
гусь з гречкою, грибами і печінкою - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти