Гусь з гречкою, грибами і печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Ось рецепт, який стане в нагоді перед святами, особливо на Новий Рік або Різдво. Тушка гусака фарширується гречкою, грибами, печінкою і яблуками. Виходить дуже ситне блюдо для великої компанії.
Ви просто зобов'язані знати, як приготувати гусака з гречкою, грибами і печінкою. Якщо у вас є можливість дістати сільського жирного гусака, скористайтеся нею, в іншому випадку доведеться готувати магазинного. У будь-якому випадку виходить шикарне блюдо, яке прикрасить собою святковий стіл!
- Гусь - 3, 5 кілограма
- Гречка - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гриби - 200 грам
- Печінка - 250 грам (куряча або гусяча)
- Яблука - 2 штуки
- Сіль - 4 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гуся промийте та висушіть. Жир видаліть, обрізавши гузку.
Натріть гусака зовні і всередині сіллю, а також тертим яблуком. Помістіть гусака на 3 години в холодильник.
Гречку відварити до готовності в підсоленій воді.
Обсмажте на олії подрібнену цибулю. Потім додайте гриби, порізані пластинками, і печінку. Смажте всі разом 5 хвилин.
Яблуко наріжте часточками, видаливши серцевину.
Перемішайте зварену гречку з грибами, цибулею, печінкою і яблуками. Нафаршіруйте гусака начинкою.
Тушку краще зашити нитками, щоб в процесі подальшої готування начинка не випадала.
Помістіть гусака в рукав для запікання. Зробіть кілька проколів зубочисткою в рукаві. Запікайте блюдо в духовці 2, 5 годину, температура повинна бути в районі 180 градусів. Для 30 хвилин до готовності розріжте рукав, щоб гусак підрум'яниться.
Смачного!