Рецепт Гусь в духовці з гречкою фото

Гусь в духовці з гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Новий рік, Ювілей, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

Рецепт гусака в духовці з гречкою - така собі русифікована версія страви, що є традиційним у багатьох європейських країнах. Готується гусак з гречкою просто, але виходить - відмінне блюдо.

Ми переробили класичний рецепт гусака в духовці і зробили його трохи по-російськи - з гречкою. Навіть якщо раніше у вас не виходило зробити смачно гусака, не впадайте у відчай і спробуйте ще раз. Чи не все виходить з першого разу. Сподіваємося, що за допомогою нашого рецепта гусака з фото, у вас все чудово вийде. Удачі вам і смачного гусака!

  • Гусь - 3-4 кілограм
  • Гречана крупа - 1-1, 5 склянки
  • Яйця - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 чайної ложки - для гречки, 1 чайна ложка - для гусака)
  • Перець мелений чорний - 1-2 Щепоток
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
гусь в духовці з гречкою - фото крок 1
Гуся моєму, обрізаємо крила, вибираємо зсередини шматочки жиру.
гусь в духовці з гречкою - фото крок 2
Розтоплюємо на сковорідку гусячий жир і підсмажуємо на ньому нашатковану цибулю. Одночасно варимо гречану кашу і яйця. На півтори склянки крупи нам знадобиться 2, 5 склянки води. Гречка повинна бути трохи недовареною. Не бійтеся цього - вона дійде до готовності в духовці в черевці гусака.
гусь в духовці з гречкою - фото крок 3
Змішуємо зварену гречану кашу, порубані варені яйця і смажена цибуля. Солимо, перчим.
гусь в духовці з гречкою - фото крок 4
Вкладаємо начинку всередину гусака і дуже ретельно зашиваємо. Змащуємо наш напівфабрикат сумішшю меду і гірчиці. Розміщуємо гусака в духовці на решітці над піддоном і запікаємо при температурі 200 градусів приблизно 2, 5 годину.
гусь в духовці з гречкою - фото крок 5
У піддон буде стікати жирний сік - їм потрібно поливати гусака кожні 20 хвилин. Для перевірки чи готовий гусак чи ні - проткніть найтовстіше м'ясне місце ножем. У готового м'яса буде виділятися прозорий сік.

Схожі рецепти