Пиріг з гречкою і печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Цей варіант пирога є дуже зручним способом утилізації вчорашніх продуктів. Усе, що вам знадобиться, це вчорашня гречка, шматочок відвареної печінки, яйця і сметана.
Розповідаю, як приготувати пиріг з гречкою і печінкою. Для пирога відваріть гречку і печінку. Разморозьте повністю листкове тісто. Застелите тестом форму, зробіть бортики. Викладіть гречку з печінкою, залийте яйцями зі сметаною і зеленню. Випікайте до готовності. Хай щастить!
- Тісто - 200 грам (слоенное бездрожевое)
- Гречка відварна - 1 Склянка
- Печінка відварна - 200 грам
- Зелень - За смаком (кріп)
- Яйце - 2-3 штук
- Крем - 3-4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (прованські трави)
Підготуйте продукти для пирога. Відваріть заздалегідь гречку і печінку. Для рецепта підійде будь-яка печінку. Разморозьте листкове тісто.
Поріжте дрібними кубиками печінку.
Змішайте її з гречкою. Якщо є сир, додайте невеликий шматочок крупно тертого сиру.
Візьміть невисоку форму. Застелите її папером і змастіть рослинною олією без запаху. Тісто пальцями розрівняйте по формі, формуючи бортики.
У тесті вилочкою зробіть проколи, щоб надалі воно не здувалося. Викладіть гречку з печінкою. Розрівняйте лопаткою.
Яйця збийте віночком зі сметаною, сіллю і кропом. Можна додати улюблені спеції.
Заливка для пирога готова.
Залийте пиріг заливкою. Присипте прованськими травами. Розігрійте до 200 градусів духовку. Відведіть туди пиріг на 25-30 хвилин.
Випікайте пиріг до готовності. Потім дістаньте його з духовки. Дайте трохи охолонути.
Вийміть пиріг з форми. Зніміть папір. Дайте пирогу повністю охолонути.
Смачного!