Чебуреки пісні з грибами і гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Час посту обмежує нас у вживанні деяких продуктів. Тому я пропоную рецепт, як приготувати чебуреки пісні з грибами і гречкою. Домашні, хрусткі зі смачною начинкою. Пробуйте!
Горілка в рецепті необхідна, щоб тісто вийшло хрустким. Звичайно, можна обійтися і без неї. В якості начинки для пісних чебуреків можна використовувати квасоля, картопля, капусту.
- Борошно - 400 грам
- Вода окріп - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гречка варена - 1, 5 склянки
- Гриби - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
1. З'єднайте в ємності склянку окропу, цукор, сіль, горілку, рослинна олія.
2. Просійте в рідину борошно і замісити тісто. Потім перекладіть на стіл і завершите місити руками, підсипаючи борошно. Тісто не повинно липнути до рук.
3. Тісто має бути пружне, але не туге. Накрийте тісто і залиште на 15-20 хвилин.
4. Гречку відварити. Гриби підсмажте з цибулею до готовності. З'єднайте їх - і начинка готова!
5. Отщіпніте шматочок тесту, викладіть на стіл, присипаний борошном, і розкачайте качалкою в тонкий пласт розміром з блюдце.
6. На одну половину тіста викладіть начинку і складіть тісто навпіл. Притисніть пальцями начинку, щоб вийшов зайве повітря, і защипніть краю виделкою з обох строн.
7. Обсмажувати чебуреки потрібно у великій кількості киплячого рослинного масла з обох сторін. Викладіть готові чебуреки на паперові рушники.
8. Подавайте гарячими!