Пісні чебуреки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо під час посту вам захотілося чебуреків, не впадай у відчай - їх можна приготувати і з пісною начинкою, і з пісним тестом. Я використовував начинку з сочевиці - вийшло дуже смачно.
Я робив пісні чебуреки з начинкою з сочевиці, однак ви можете взяти цей рецепт і зробити іншу пісну начинку, яка вам подобається (наприклад, можна використовувати гриби).
Рецепт пісних чебуреків такий:
1. Спочатку робимо тісто. Це просто - замішуємо еластичне тісто з борошна, води, масла, пісочний і сіль. Я замішував в хлібопічці, проте можна і руками.
2. Коли тісто готове, приступаємо до начинки. Моя начинка готувалася так: сочевицю відварюємо в підсоленій воді до абсолютної м'якості (це приблизно 35 хвилин), змішуємо з обсмаженою на сковороді дрібно нарізаною цибулею. Солимо і перчимо, перемішуємо до однорідної маси, за консистенцією нагадує кашку.
3. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кругляши. На одну половину кругляша тесту викладаємо начинку, загортаємо, zashtipиvaem кінець, формуючи чебурек.
4. У сковороді розігріваємо велика кількість масла, обсмажуємо в ньому чебуреки з обох боків до рум'яної скоринки.
От і все, пісні чебуреки готові. Повторюся, ви можете використовувати іншу пісну начинку - картопля, наприклад, добре сюди підійде.
Удачі в приготуванні!
- Борошно - 4 склянки
- Вода тепла - 2 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сочевиця - 500 грам
- Цибуля - 3 штуки
Рецепт пісних чебуреків такий:
1. Спочатку робимо тісто. Це просто - замішуємо еластичне тісто з борошна, води, масла, пісочний і сіль. Я замішував в хлібопічці, проте можна і руками.
2. Коли тісто готове, приступаємо до начинки. Моя начинка готувалася так: сочевицю відварюємо в підсоленій воді до абсолютної м'якості (це приблизно 35 хвилин), змішуємо з обсмаженою на сковороді дрібно нарізаною цибулею. Солимо і перчимо, перемішуємо до однорідної маси, за консистенцією нагадує кашку.
3. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кругляши. На одну половину кругляша тесту викладаємо начинку, загортаємо, zashtipиvaem кінець, формуючи чебурек.
4. У сковороді розігріваємо велика кількість масла, обсмажуємо в ньому чебуреки з обох боків до рум'яної скоринки.
От і все, пісні чебуреки готові. Повторюся, ви можете використовувати іншу пісну начинку - картопля, наприклад, добре сюди підійде.
Удачі в приготуванні!