Голубці з грибами і гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачне пісне блюдо на обід або вечерю? Тоді спробуйте цей простий рецепт голубців з грибами і гречкою, тушкованих в томатному соусі.
Рецепт приготування голубців з грибами і гречкою досить простий, однак результат здатний здивувати навіть м'ясоїдів. Це ситне блюдо, яке стане відмінним варіантом для всієї родини.
- Капуста - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Гриби - 300-350 грам
- Гречка - 200 грам
- Томатний соус - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Необхідно в першу чергу підготувати капусту. Спершу можна видалити качан, а потім опустити капусту в окріп, щоб листя добре відділялися і не ламалися.
2. Стакан гречки залити водою і відправити на плиту. Зварити до напівготовності з дрібкою солі і трохи остудити.
3. На сковороді розігріти трохи рослинного масла і відправити туди очищений і подрібнену цибулю. Обсмажити до прозорості на середньому вогні.
4. Морква і солодкий перець очистити і подрібнити. Гриби вимити і нарізати тонкими скибочками. В рецепт приготування голубців з грибами і гречкою можна використовувати не тільки шампіньйони, але і будь-які інші гриби.
5. До обсмаженою овочам додати гречку. Посолити і поперчити за смаком, додати спеції.
6. З капустяного листя зрізати ущільнення і при необхідності трохи їх відбити.
7. На лист викласти невелику кількість начинки.
8. Готові голубці викласти в сотейник або форму для запікання. Також голубці з грибами і гречкою в домашніх умовах можна загасити в казані, наприклад.
9. Додати підсолений за смаком томатний соус і при необхідності трохи води. Накрити кришкою і томити на повільному вогні до повної готовності.
10. При подачі класичний рецепт голубців з грибами і гречкою можна доповнити свіжою зеленню або сметанним соусом.