Рецепт Голубці з гречкою фото

Голубці з гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Крупи , Гречка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам подобається вносити різноманітність в традиційні страви, тоді обов'язково спробуйте приготувати голубці з гречкою в домашніх умовах. Це гідна альтернатива рису з цікавою ноткою смаку.

Опис приготування:

1. Насамперед необхідно ретельно промити гречану крупу і відправити її варитися до напівготовності. Після закипання підсолити воду трохи за смаком.

2. Тим часом можна зайнятися підготовкою капусти. Її потрібно опустити в киплячу воду на пару хвилин, а потім акуратно зняти листочки, намагаючись їх не пошкодити. Видалити жорсткі перетинки, а при необхідності злегка відбити молоточком.

3. В рецепт приготування голубців з гречкою можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо за смаком - яловичину, свинину або навіть курку. Спочатку м'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна, можливо 2 рази).

4. Очищену цибулю також подрібнити і додати в фарш. Посолити і поперчити його смаку. При бажанні можна додати улюблені спеції для м'яса. Викласти відварену гречку і перемішати все як слід.

5. На капустяний лист викласти трохи фаршу і акуратно загорнути.

6. Попередньо голубці з гречкою в домашніх умовах можна обсмажити або відразу викласти на деко.

7. Томатний соус злегка підсолити і поперчити. При бажанні можна додати трохи подрібнених овочів - моркви або солодкого перцю, наприклад.

8. Розподілити соус по поверхні і накрити деко фольгою. Відправити в розігріту духовку хвилин на 20, а потім фольгу зняти і довести голубці до готовності.

Голубці з гречкою готові!

Смачного!

  • Капуста - 1 штука
  • Гречка - 1 Склянка
  • М'ясо - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Томатний соус - 100 мілілітрів
1. Насамперед необхідно ретельно промити гречану крупу і відправити її варитися до напівготовності. Після закипання підсолити воду трохи за смаком.

2. Тим часом можна зайнятися підготовкою капусти. Її потрібно опустити в киплячу воду на пару хвилин, а потім акуратно зняти листочки, намагаючись їх не пошкодити. Видалити жорсткі перетинки, а при необхідності злегка відбити молоточком.

3. В рецепт приготування голубців з гречкою можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо за смаком - яловичину, свинину або навіть курку. Спочатку м'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна, можливо 2 рази).

4. Очищену цибулю також подрібнити і додати в фарш. Посолити і поперчити його смаку. При бажанні можна додати улюблені спеції для м'яса. Викласти відварену гречку і перемішати все як слід.

5. На капустяний лист викласти трохи фаршу і акуратно загорнути.

6. Попередньо голубці з гречкою в домашніх умовах можна обсмажити або відразу викласти на деко.

7. Томатний соус злегка підсолити і поперчити. При бажанні можна додати трохи подрібнених овочів - моркви або солодкого перцю, наприклад.

8. Розподілити соус по поверхні і накрити деко фольгою. Відправити в розігріту духовку хвилин на 20, а потім фольгу зняти і довести голубці до готовності.

Голубці з гречкою готові!

Смачного!

Схожі рецепти