Голубці з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається вносити різноманітність в традиційні страви, тоді обов'язково спробуйте приготувати голубці з гречкою в домашніх умовах. Це гідна альтернатива рису з цікавою ноткою смаку.
1. Насамперед необхідно ретельно промити гречану крупу і відправити її варитися до напівготовності. Після закипання підсолити воду трохи за смаком.
2. Тим часом можна зайнятися підготовкою капусти. Її потрібно опустити в киплячу воду на пару хвилин, а потім акуратно зняти листочки, намагаючись їх не пошкодити. Видалити жорсткі перетинки, а при необхідності злегка відбити молоточком.
3. В рецепт приготування голубців з гречкою можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо за смаком - яловичину, свинину або навіть курку. Спочатку м'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна, можливо 2 рази).
4. Очищену цибулю також подрібнити і додати в фарш. Посолити і поперчити його смаку. При бажанні можна додати улюблені спеції для м'яса. Викласти відварену гречку і перемішати все як слід.
5. На капустяний лист викласти трохи фаршу і акуратно загорнути.
6. Попередньо голубці з гречкою в домашніх умовах можна обсмажити або відразу викласти на деко.
7. Томатний соус злегка підсолити і поперчити. При бажанні можна додати трохи подрібнених овочів - моркви або солодкого перцю, наприклад.
8. Розподілити соус по поверхні і накрити деко фольгою. Відправити в розігріту духовку хвилин на 20, а потім фольгу зняти і довести голубці до готовності.
Голубці з гречкою готові!
Смачного!
- Капуста - 1 штука
- Гречка - 1 Склянка
- М'ясо - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Томатний соус - 100 мілілітрів
2. Тим часом можна зайнятися підготовкою капусти. Її потрібно опустити в киплячу воду на пару хвилин, а потім акуратно зняти листочки, намагаючись їх не пошкодити. Видалити жорсткі перетинки, а при необхідності злегка відбити молоточком.
3. В рецепт приготування голубців з гречкою можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо за смаком - яловичину, свинину або навіть курку. Спочатку м'ясо потрібно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна, можливо 2 рази).
4. Очищену цибулю також подрібнити і додати в фарш. Посолити і поперчити його смаку. При бажанні можна додати улюблені спеції для м'яса. Викласти відварену гречку і перемішати все як слід.
5. На капустяний лист викласти трохи фаршу і акуратно загорнути.
6. Попередньо голубці з гречкою в домашніх умовах можна обсмажити або відразу викласти на деко.
7. Томатний соус злегка підсолити і поперчити. При бажанні можна додати трохи подрібнених овочів - моркви або солодкого перцю, наприклад.
8. Розподілити соус по поверхні і накрити деко фольгою. Відправити в розігріту духовку хвилин на 20, а потім фольгу зняти і довести голубці до готовності.
Голубці з гречкою готові!
Смачного!