Голубці з гречкою і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів постійно шукати нові варіанти давно полюбилися страв, пропоную відмінний варіант - рецепт приготування голубців з гречкою і м'ясом. Виходить смачно і досить оригінально.
Цей рецепт приготування голубців з гречкою і м'ясом стане відмінною альтернативою для тих, хто не любить рис або якщо під рукою не виявилося цієї крупи. Щоб зробити блюдо ще більш оригінальним, можна використовувати замість традиційної білокачанної савойскую капусту.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- М'ясо - 700-800 грам
- Цибулина - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Гречка - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Щоб капусту можна було легко розділити на листочки, попередньо її необхідно опустити в киплячу воду на пару хвилин. Потім остудити і акуратно розділити на листочки.
2. Щоб зробити рецепт приготування голубців з гречкою і м'ясом цікавішим, можна використовувати два види м'яса - свинину і курку або яловичину і свинину, наприклад. М'ясо вимити, обсушити і можна нарізати дрібними шматочками або пропустити через м'ясорубку.
3. Вимити і очистити овочі - цибуля, морква, часник і перець.
4. Якщо м'ясо рубане, овочі також можна нарізати дрібними кубиками. Подрібнене в фарш м'ясо краще з'єднати з пропущеними через м'ясорубку або блендер (тільки не цибулю, а то буде гірчити) овочами.
5. Гречку слід зварити в підсоленій воді, проте на 3 хвилини менше, чим звичайно, щоб вона не була занадто перевареної.
6. Всі інгредієнти для начинки з'єднати в глибокій мисці і ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні цей простий рецепт голубців з гречкою і м'ясом можна доповнити свіжою зеленню або спеціями.
7. На підготовлений лист, з якого видалили жорсткі перетинки, викласти начинку і акуратно загорнути, щоб всі краї були всередині.
8. Голубці можна попередньо обсмажити на сковороді або відразу викласти у жароміцних форму. Додати трохи водички або сметани і накрити форму фольгою. Відправити в розігріту духовку хвилин на 20, а потім фольгу можна зняти і підрум'янити голубці до готовності.