Ледачі голубці з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Ліниві голубці - досить популярна страва на наших обідніх столах. Як правило, їх готують з рисом, але сьогодні у мене рецепт ледачих голубців з гречкою. Ново і теж смачно!
Ледачі голубці готуються просто, хоча теж вимагають часу. М'ясний фарш беріть будь за смаком. Він може бути курячим, індиче, свинячим або яловичим, а також змішаним. Обов'язково пробуйте соус, він повинен бути смачним, кисло-солодким. Ледачі голубці з гречкою виходять ніжними, соковитими і смачними.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Батон білий - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гречана каша - 4-5 Ст. Ложок
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування ледачих голубців.
Ріпчасту цибулю очистіть і помийте. Білий батон або булку залийте холодною водою і після відіжміть. Пропустіть через м'ясорубку обидва ці інгредієнта. Додайте до м'ясного фаршу і ретельно перемішайте. Після викладіть в миску гречану кашу.
Додайте нарізаний часник.
Капусту наріжте і відваріть до готовності протягом 10 хвилин. Після додайте в фарш.
Фарш посоліть і поперчіть за смаком. Знову добре перемішайте всі інгредієнти.
Сформуйте з фаршу довгасті котлети і викладіть у форму для запікання. Налийте трохи бульйону або води і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Приготуйте соус. У мисочку викладіть томатну пасту і сметану.
Всипте борошно.
Перемішайте сметану, томатну пасту і борошно, щоб не було грудочок. Наливати 250-300 мл. Води. Додайте сіль і цукор за смаком.
Приготованим соусом залийте ліниві голубці.
Продовжуйте запікати голубці ще 30 хвилин в духовці.
Ледачі голубці з гречкою готові. Подавайте до столу в гарячому вигляді.