Голубці ледачі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт голубців для ледачих кулінарів або для зайнятих господинь. Незважаючи на простоту приготування, це блюдо виходить дуже смачним. За принципом готування нагадує звичні всім котлети.
Такі котлетки-голубці дуже полюбилися моїй родині! До них підходять будь-які види гарніру, але можна подавати їх і просто з салатом, т.К. В складі вже присутній рис. Дуже смачно і просто! Так що обов'язково прочитайте, як приготувати голубці ледачі з грибами.
- М'ясний фарш - 300 грам
- Мал - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 300 грам
- Капуста білокачанна - 1 штука (невеликий качан)
- Печериці - 200 грам (можна брати як свіжі, так і консервовані)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Курине яйце - 2 штуки
- Італійська приправа - 2 чайних ложки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
1. Поставте варитися рис (згідно з інструкцією на упаковці). Потім займемося капустою: обов'язково виріжте у неї качан, а все інше опустіть в каструлю з киплячою (і трохи підсоленою) водою. Тримаємо капусту в районі 3-5 хвилин. Якщо у вас капуста вже немолода, потримайте її довше. Листя повинні розм'якшити і добре відділятися один від одного.
2. Тепер візьміть цибулю. Очистіть його від лушпиння, сполосніть під водою і наріжте невеликими кубиками. Морква помийте, очистіть від верхнього шару шкірки і наріжте соломкою (або брусочками).
3. Беремо гриби (у мене - консервовані шампіньйони). Їх потрібно нарізати невеликого розміру пластинками.
4. Тепер як слід розігріємо сковорідку. Додамо на неї трохи соняшникової олії. У ньому пасеруємо наш цибулька (до розм'якшення). Після перекладаємо до цибулі моркву з грибочками, пасеруємо і їх (теж пару хвилин). В кінці додаємо подрібнені зубчики часнику. Потримаємо все разом ще пару хвилин - і знімаємо з вогню.
5. Настав час фаршу. Його можна зробити самостійно, а можна купити в магазині. Тут особливої різниці немає. Перекладіть його в глибоку ємність. До нього додайте відварений раніше рис. Туди ж - шафран, який потрібно розбавити у воді (кількість - 1 ст. Ложка). Також сміливо додавайте приправу (суміш трав), сіль і перець (останні - на свій смак). Все як слід перемішайте.
6. До фаршу зі спеціями викладаємо вміст сковороди.
7. Зверху - нарізані тонкою соломкою капустяне листя. Перемішаємо.
8. І останнім вобьем куряче яйце. Все ретельно-ретельно перемішати. У нас вийде цілком собі однорідний фаршік.
9. З нього змоченими у воді руками ліпимо котлетки. Їх ми викладаємо на добре розігріту з маслом сковороду.
10. І обсмажуємо з двох сторін до рум'яної! Смачного!