Рецепт Голубці ледачі з грибами фото

Голубці ледачі з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш, Крупи, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Голубці

Пропоную рецепт голубців для ледачих кулінарів або для зайнятих господинь. Незважаючи на простоту приготування, це блюдо виходить дуже смачним. За принципом готування нагадує звичні всім котлети.

Такі котлетки-голубці дуже полюбилися моїй родині! До них підходять будь-які види гарніру, але можна подавати їх і просто з салатом, т.К. В складі вже присутній рис. Дуже смачно і просто! Так що обов'язково прочитайте, як приготувати голубці ледачі з грибами.

  • М'ясний фарш - 300 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 300 грам
  • Капуста білокачанна - 1 штука (невеликий качан)
  • Печериці - 200 грам (можна брати як свіжі, так і консервовані)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Курине яйце - 2 штуки
  • Італійська приправа - 2 чайних ложки
  • Шафран - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
голубці ледачі з грибами - фото крок 1
1. Поставте варитися рис (згідно з інструкцією на упаковці). Потім займемося капустою: обов'язково виріжте у неї качан, а все інше опустіть в каструлю з киплячою (і трохи підсоленою) водою. Тримаємо капусту в районі 3-5 хвилин. Якщо у вас капуста вже немолода, потримайте її довше. Листя повинні розм'якшити і добре відділятися один від одного.
голубці ледачі з грибами - фото крок 2
2. Тепер візьміть цибулю. Очистіть його від лушпиння, сполосніть під водою і наріжте невеликими кубиками. Морква помийте, очистіть від верхнього шару шкірки і наріжте соломкою (або брусочками).
голубці ледачі з грибами - фото крок 3
3. Беремо гриби (у мене - консервовані шампіньйони). Їх потрібно нарізати невеликого розміру пластинками.
голубці ледачі з грибами - фото крок 4
4. Тепер як слід розігріємо сковорідку. Додамо на неї трохи соняшникової олії. У ньому пасеруємо наш цибулька (до розм'якшення). Після перекладаємо до цибулі моркву з грибочками, пасеруємо і їх (теж пару хвилин). В кінці додаємо подрібнені зубчики часнику. Потримаємо все разом ще пару хвилин - і знімаємо з вогню.
голубці ледачі з грибами - фото крок 5
5. Настав час фаршу. Його можна зробити самостійно, а можна купити в магазині. Тут особливої ​​різниці немає. Перекладіть його в глибоку ємність. До нього додайте відварений раніше рис. Туди ж - шафран, який потрібно розбавити у воді (кількість - 1 ст. Ложка). Також сміливо додавайте приправу (суміш трав), сіль і перець (останні - на свій смак). Все як слід перемішайте.
голубці ледачі з грибами - фото крок 6
6. До фаршу зі спеціями викладаємо вміст сковороди.
голубці ледачі з грибами - фото крок 7
7. Зверху - нарізані тонкою соломкою капустяне листя. Перемішаємо.
голубці ледачі з грибами - фото крок 8
8. І останнім вобьем куряче яйце. Все ретельно-ретельно перемішати. У нас вийде цілком собі однорідний фаршік.
голубці ледачі з грибами - фото крок 9
9. З нього змоченими у воді руками ліпимо котлетки. Їх ми викладаємо на добре розігріту з маслом сковороду.
голубці ледачі з грибами - фото крок 10
10. І обсмажуємо з двох сторін до рум'яної! Смачного!

Схожі рецепти